• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bırak konser ayağına gelsin!

Bırak konser ayağına gelsin!
Yasal canlı yayın platformu Viv Live, konserleri herkes için ulaşılabilir hâle getirecek. Proje, bilet bedelinin sadece yüzde 10’u ile konserleri internetten canlı izleme olanağı sunuyor.

 Yani konserin biletleri tükenmiş olsa ya da siz işten çıkamamış veya şehir/ ülke dışında olsanız bile izlemek istediğiniz o konseri artık kaçırmayacaksınız. Görüntü ve ses kalitesinden ödün vermeden gerçek konser deneyimi yaşatmayı vaadeden ‘Viv Live’da konserler sadece konser günü canlı olarak yayınlanacak.

Projenin kurucusu Can Bakır (34), yüksek öğrenimini yurtdışında ekonomi üzerine tamamlamış. Zaten kültür sanata merakı var. Yurt dışı deneyiminin ardından ülkeye geri döndükten sonra genç kuşağın kültürel etkinliklere katılımındaki azlığı fark edip üzüldüğünü söylüyor. Can Bakır, daha önce İstanbul Modern’de 21-40 yaş arası modern ve çağdaş sanata ilgi duyan gençleri müze bünyesinde buluşturup, sanatçılarla bir araya getirerek İstanbul sanat çevresinin parçası olmalarını sağlayan ‘Genç Modern’ adlı yeni bir üyelik kategorisi yaratmıştı.

İLK YAYIN FAZIL SAY KONSERİ

Viv Live’ın amacı konser tecrübenizi gerçeğine mümkün olduğunca yaklaştırmak. Bunun için konserin sesi, direkt olarak sanatçının enstrümanının ve mikrofonun ses çıkışından alınıyor. Görüntü ise sahnenin büyüklüğüne göre, en az üç en fazla beş kamera ile kaydediliyor.

Mesela yarın akşam Fazıl Say’ın Serenad Bağcan eşliğinde vereceği ENKA’daki konser bir jimmy jib ile havadan ve bir aktüel bir de sabit kamera ile sahneden kaydedilecek. Yanı sıra kulisten çekimler, sanatçıyla ve fanlarla birebir konuşmalar da yapılacak. Şimdilik hedef ayda iki canlı konser yayınlamak. Daha sonra bu sayıyı haftada en az bir etkinliğe çıkarmak istiyorlar.

Viv Live’da ilk yayın, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın Serenad Bağcan eşliğinde, yarın 21.15’te ENKA Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda vereceği konserde yapılacak. Viv Live üzerinden konseri canlı izleme ücreti 10 TL.

 

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim