• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Birahaneciler Anahtarlarını Belediye Başkanına Bıraktı

Birahaneciler Anahtarlarını Belediye Başkanına Bıraktı
Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde faaliyet gösteren birahane ve içkili restoran işletmeleri, CHP'li belediye tarafından yapılan saat düzenlemelerinde adaletsizlik...

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde faaliyet gösteren birahane ve içkili restoran işletmeleri, CHP'li belediye tarafından yapılan saat düzenlemelerinde adaletsizlik olduğunu öne sürerek, soluğu Kapaklı Belediyesi'nde aldı. İşletme sahipleri, burada kendilerine yasal mevzuat hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın önüne dükkanlarının anahtarlarını bırakarak, "Biz bu şartlarda bu dükkanları işletemeyiz. Al o zaman sen işlet" dedi.

"BİZ YASA KOYUCU DEĞİL, YASA UYGULAYICIYIZ"

Kapaklı Belediyesi'nde 15 Nisan Cuma günü yapılan Encümen Toplantısında ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren işletmelerin yaz/kış aylarında açılış ve kapanış saatleri yeniden düzenlendi. İlçedeki pavyonların kapanış saatlerinin 06.00'dan 05.00'e, içkili restoranların kapanış saatleri ise 03.00'ten 01.00'e çekildi. Yapılan düzenlemeden memnun olmayan içkili restoran ve birahane işletmecileri, Belediye Meclis Salonu'nda dertlerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya anlattı. Mandalı, "Kapaklı gibi hızla büyüyen bir şehirde bir takım değişikliklerin olması doğaldır. Bizim yasal yetkilerimiz bellidir. İlçedeki asayiş ve huzurun sağlanması adına İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bize yazılar yazdı. Biz de saatlerde düzenleme yaptık. Aranızdan bazıları birahaneleri amacı dışında işletiyor. Bu yasal değil. Unutmayın ki biz yasa koyucu değil, yasa uygulayıcıyız" dedi.

"BİZİM DE ÇOLUĞUMUZ ÇOCUĞUMUZ VAR"

Müşterilerinin büyük kısmının işçi kesimi olduğunu belirten işletme sahipleri ise "Biz kapanış saatlerinin değişmesinden değil, uygulanan çifte standarttan şikayetçiyiz. Pavyonların kapanış saati 1 saat, bizim kapanış saatlerimiz ise 2 saat geri alınıyor. Bizim işlerimiz zaten 01.00 ile 03.00 arasında oluyor. Biz saat 01.00'da kapatırsak nasıl ekmek kazanacağız. Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. Biz bu dükkanları bu şartlar altında çalıştıramayız. O zaman al sen çalıştır" diyerek, işletmelerinin anahtarlarını Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın önüne bıraktı.

"AMAÇ ASAYİŞİ SAĞLAMAK DEĞİL"

Yapılan düzenlemelerin asayiş amaçlı değil, ilçedeki iki pavyon sahibini kollama amaçlı olduğunu öne süren işletme sahipleri, "Asayiş diyorlar. Kapaklı'da bu zamana kadar meydana gelen tüm cinayet, gasp ve yaralama gibi olaylar pavyonlarda meydana geldi. Bizim işletmelerimizde böyle olaylar yaşanmadı" dedi.

Başkan Mandalı ise işletmecilerden bir komisyon oluşturmalarını, 25 Nisan Pazartesi günü Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile de bir araya gelerek orta yolun bulunabileceğini ifade etti.

Birahaneciler Anahtarlarını Belediye Başkanına Bıraktı

Birahaneciler Anahtarlarını Belediye Başkanına Bıraktı

Birahaneciler Anahtarlarını Belediye Başkanına Bıraktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim