• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bir Yılda 38 Kilo Verdi

Bir Yılda 38 Kilo Verdi
Manisa'da, 94 kiloya çıkan 16 yaşındaki çocuk bir yıl içinde uyguladığı diyetle 38 kilo vererek 66 kiloya düştü.

Manisa'da, 94 kiloya çıkan 16 yaşındaki çocuk bir yıl içinde uyguladığı diyetle 38 kilo vererek 66 kiloya düştü. Diyetisyen kontrolünde gerçekleştirilen diyet sonrası kendisini daha sağlıklı ve hafif hisseden 17 yaşındaki Hüseyin Taşkıran artık istediği kıyafeti giymenin mutluluğunu yaşıyor.

Saruhanlı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hüseyin Taşkıran kendine uygun kıyafet bulamama ve arkadaşları arasında alay konusu olma ve çevresinde kendini kötü hissetmeye başlaması üzerine zayıflamaya karar verdiğini belirterek, "Bir gün doktora gitmeye karar verdim. Sevgi Hanımla birlikte çalışmaya başladık. Bir sene boyunca az yemek değil de doğru besinle beslenmeyi tercih ettim ve şimdi daha iyiyim" dedi.

Diyete başladığı ilk zamanlarda her bulduğunu yediğini anlatan Taşkıran, "İlk zamanlar zayıflama konusunda biraz zorlandım. Şuanda iyiyim. 94 kiloydum şimdi 66 kiloya düştüm. Kilo verdiğimi sürekli birlikte olduklarım zaten fark ettiklerinden bir şaşkınlık yaşamadılar ama beni uzun süre görmeyenler beni tanıyamıyor" şeklinde konuştu.

ŞUAN ÇOK MUTLUYUM

Kilo vermesiyle birlikte hayatında birçok olumlu değişiklik olduğunu kaydeden Taşkıran, şunları söyledi:

"Şuan çok mutluyum. İstediğim kıyafeti giyiyorum, kendimi rahat hissediyorum, hafif hissediyorum. Spor yapıyorum. Çok iyiyim. Tekrar kilo almaktan çok korkuyorum onun için dikkat ediyorum. Abur cubur yemeyi kestim. Bundan sonra da yemeyeceğim. Daha sağlıklı beslenmeyi tercih ediyorum. Kilo alma sürecinde yürümeyi bırakmıştım. Her yere motosikletle gidiyordum. Abur cubur yiyordum. Her okul çıkışında bir büyük boy cipsi bitiriyordum. Bunun yanında çikolata gibi şeyler yiyordum. Bir de bunların yanında hareketsiz idim. O yüzden çok kilo almıştım."

GELİŞİM ÇAĞINDA DA DİYET OLUR

Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz ise, hastası Hüseyin Taşkıran'ın tedavisiyle ilgili bilgi verdi. Hüseyin'in bu süreç içerisinde 37 kilo verdiğini anlatan Eryılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "99 kiloyduk, 66 kiloya kadar düştük. Şunu belirtmek istiyorum. Geldiğinde 16 yaşındaydı şuan 17 yaşında ve 6 santim boy uzamamız oldu. Yani bu yaşlarda diyet yapılmaz gelişim engellenir gibi bir düşünce var. Kesinlikle öyle bir şey yok. Bizim uyguladığımız program içinde az az bütün besin öğelerini kullanarak bir yol aldık. Hüseyin'in bu sürede aç kaldığını zannetmiyorum. Bu demek değil ki bütün abur cubur ve yememesi gereken şeyleri hayatından tamamen çıkarmadık. Bu süreçte ufak ufak yemek istediği şeyleri hayatına eklemeye çalıştık. Okula gidiyor. Okulu tüm gün ve öğle aralarında da bize uygun besin bulamadık bu arada. O besinleri hayatına uygun nasıl çevirebiliriz onların yolunu aradık. Yani diyet yapmak ya da sağlıklı beslenmek, kilo vermek, bütün gün yanınızda yiyeceklerle dolaşmak değil. Dışarıda yiyebileceğiniz şeyleri hayatınıza nasıl adapte edebiliriz onun yolunu aramaktır. O yüzden yaşınız kaç olursa olsun, cinsiyetiniz ne olursa olsun bu yolda çok güzel adım atabilirsiniz. Hüseyin bunun en güzel örneği oldu bizim için."

Kilo verme aşamasının çok başarılı geçtiğini kaydeden Eryılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başarılıydı çünkü her dediğimi yaptı. Spora devam etti. Özellikle son kilo verişler zordur. Özellikle son kilo verişlerde sporu daha da yoğunlaştırdı. Hiç mi kilo almadan geldi hayır. O süre içerisinde haftalık ufak ufak kilo artışları oldu. Çünkü nefis bu, şartlarınız uymayabiliyor, şartlara uyamayabiliyorsunuz. O hafta aldıysa önümüzdeki hafta daha fazlasını vererek güzel bir yol izledi."

Bir Yılda 38 Kilo Verdi

Bir Yılda 38 Kilo Verdi

Bir Yılda 38 Kilo Verdi

Bir Yılda 38 Kilo Verdi

Bir Yılda 38 Kilo Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim