• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bir Yanda Karla Mücadele Diğer Yanda Eğlence

Bir Yanda Karla Mücadele Diğer Yanda Eğlence
Kayseri'de etkili olan kar yağışı tarihi ilçe Talas'ta renkli görüntülere neden oldu.

Kayseri'de etkili olan kar yağışı tarihi ilçe Talas'ta renkli görüntülere neden oldu. Bir yanda belediye ekipleri yolları açmak için mücadele ederken, diğer yanda vatandaşlar oluşturulan doğal kayak pistinde gönüllerince eğlendi.

Gün boyu yağan kar yağışı nedeniyle Talas Belediyesi karla mücadele ekipleri 90 personelle 3 vardiya halinde aralıksız yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ana arterler başta olmak üzere bütün yollarda çalışırken, kar yağışı akşam saatlerinde Talaslıların eğlencesi oldu. Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesi'ndeki bir yokuşta buluşan çoluk çocuk, genç yaşlı onlarca kişi, ellerine poşet, şişme yatak ve bot alarak kaymaya başladı. Bazı vatandaşlar çocuklarını kucaklarına alarak kaymanın keyfini çıkarırken, bazı üniversiteliler ise ertesi gün sınavı olmalarına rağmen gönüllerince eğlendi.

Bu eğlenceye ortak olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, hem karla mücadele ekiplerine hem de kayak yapan vatandaşlara tatlı ikram etti. Başkan Çelik, "Ekiplerimizi sahada ziyaret edelim diye yola çıktığımızda tevafuk eseri Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayraktar bey de ekibinin başındaydı. Talas'a geldiğimizde de aynı şekilde Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu bey de ekibinin başında." dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, "Büyükşehir ve Talas belediye ekiplerimiz birlikte uyum içinde çalışıyor. Talas bölgemiz topografya olarak engebeli olmasına rağmen elhamdülillah bütün yollarımızı açtık. Şuan itibariyle Talas'ta kapalı yolumuz yok, herhangi bir kaza da yok. Çocuklarımız ve gençlerimizin eğlenmeleri için ayrıca kayak alanı da oluşturduk." diye konuştu.

Gece yarısına kadar kayak yapılmasına izin verilen yol, daha sonra ekipler tarafından kardan temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı.

Bir Yanda Karla Mücadele Diğer Yanda Eğlence

Bir Yanda Karla Mücadele Diğer Yanda Eğlence

Bir Yanda Karla Mücadele Diğer Yanda Eğlence

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim