• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Bir ’Tomar’ Doları, Hırsıza Kendi Eliyle Teslim Etti

Bir ’Tomar’ Doları, Hırsıza Kendi Eliyle Teslim Etti
Edirne Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan bir işletmede yaşanan vurgun güvenlik kameralarına takıldı.

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan bir işletmede yaşanan vurgun güvenlik kameralarına takıldı. İşletmecinin bir anlık dalgınlığından faydalanın İran uyruklu hırsız, bir deste doların içerisinden 2 bin 500 doları saniyeler içerisinde cebe indirdi.

Olay, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı mevkiinde bulunan bir işletmede meydana geldi. İran uyruklu oldukları öğrenilen biri çocuk iki kişi, müşteri kılığında girdikleri market içerisinde, işletmecinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak, 2 bin 500 doları saniyeler içerisinde çaldı.

"200'LÜK DOLAR İSTEYEREK AKLIMI KARIŞTIRDI"

İşletme sahibi Cuma Bingöl'ün yeğeni Mehmet İsmet Bingöl (28), müşteri olarak iki kişinin geldiğini belirterek, "Açıkçası çok fazla dikkate almadım çünkü bu tarz kişiler sürekli geliyor bizim buralara. Alışveriş yaptılar. Bana 100 dolar verdiler. Parayı cihazla kontrol ettim, parada herhangi bir sorun yoktu. 100 doları koymak için kasaya açtım. Kasada bulunan dolar destesini çıkardığımda benden 200 dolarlık banknot istedi. Benim kafamı karıştırmaya çalıştı. Elimden birkaç saniyeliğine desteği aldı ve o sırada olan olmuş. Ben o an fark edemedim" dedi.

"ARTIK İNSANLARA KUŞKUYLA BAKIYORUM"

Güvenlik kameralarına an be an yansıyan hırsızlık anında çocuğun market içerisinde bulunan diğer bir müşterinin görmemesi için İran uyruklu Mohsen Hoshmond Gholamerza (52)'a paravanlık yaptığını anlatan Bingöl, "Elindeki desteyi aldıktan sonra kendisine para üstünü dolar olarak verdim ve dükkandan ayrıldılar. Alışveriş esnasında tüp almışlardı, tüpü almaya gelmediklerini fark ettim. Şüphelendim ve kasamı saydım. Kasamda 2 bin 500 dolar açık olduğunu fark ettim. Amcamı aradım ve güvenlik kamerasına baktım hemen. Ve deste içerisinden yüklü miktarda parayı çektiğini anladım. İtalya'da yaşadığını ve halı tüccarı olduğunu söyledi. Bozuk bir Türkçesi vardı, tam net konuşamıyordu. Bu bölgede çok fazla yabancı müşteri olduğu için şüphelenmedim. Ama bundan sonra artık insanlara kuşkuyla bakıyorum. İnsanlara kolay güvenirim ama bundan sonra bir daha böyle inşallah bir şey yaşamam" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK BİR DERS OLDU, İNŞALLAH BAŞKALARININ CANI YANMAZ"

Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan tesislerinde 25 yıldır esnaflık yaptıklarını ve ilk kez böyle bir vurgunla karşılaştıklarını dile getiren işyeri sahibi Cuma Bingöl ise "İşyerimize İran uyruklu 2 kişi gelmiş. Para bozmak amaçlı, 50-60 liralık alışveriş yapmışlar. Parayı bozmak için bize veriyor, desteyi çıkardığımız zaman kendisi tırnakçıymış, deste içerisinde yeğenimin görmeyeceği şekilde içinden alarak cebine koymuş. Benim olaydan 10-15 dakika sonra haberim oldu ve hemen jandarmaya haber verdik, tutanak tutturduk. İnşallah yakalanır da başkalarının canını yakmaz. Güvenlik kameralarımızı arttırarak önlem almayı düşünüyoruz. Yabancı birisinin girmesini engellemek amacıyla, kasamızın bulunduğu bankoyu da biraz yükselteceğiz. Bize bir ders oldu. Yabancı bir insanı parayı vermemek ve yaklaştırmamak için ders oldu bize. İnşallah böyle bir şey bir daha başımıza gelmez, kimsenin de canı yanmaz" dedi.

İş yeri sahibi Bingöl, Kapıkule Sınır Kapısı yolu güzergahını kullanan TIR firmaları ile birlikte çalıştıklarını ve TIR sürücülerinin yol ödeneklerini kendilerine havale ile gönderdiklerini belirterek, "TIR firmaları ödenekleri bize havale yapıyor. Biz de bu paraları firmaların şoförlerine tekrar veriyoruz. Onlar da yurt dışına gidiş geliş yol masrafları olarak kullanıyor. Bu sebeple, işletmemizde yüklü miktarda döviz bulunuyor" ifadelerini kullandı.

24 SAAT GEÇMEDEN KOCAELİ'NDE DE TIRNAKÇILIK YAPTI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, İran uyruklu Mohsen Hoshmond Gholamerza (52) isimli şahsın daha önce de aynı suçtan aranması olduğunu ve Kapıkule'de yaşanan olaydan bir gün sonra Kocaeli'de de 2 farklı tesiste aynı suçu işlediklerini ve yakalanması geniş çaplı inceleme başlatıldığı bildirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bir ’Tomar’ Doları, Hırsıza Kendi Eliyle Teslim Etti

Bir ’Tomar’ Doları, Hırsıza Kendi Eliyle Teslim Etti

Bir ’Tomar’ Doları, Hırsıza Kendi Eliyle Teslim Etti

Bir ’Tomar’ Doları, Hırsıza Kendi Eliyle Teslim Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim