• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Bir Tarih Daha Canlanıyor

Bir Tarih Daha Canlanıyor
Osmangazi Belediyesi, 1800'lü yılların sonunda yapılan tarihi Bursa evini yeniden ayağa kaldıracak.

Osmangazi Belediyesi, 1800'lü yılların sonunda yapılan tarihi Bursa evini yeniden ayağa kaldıracak.

Hanlar bölgesinin yeniden eski ihtişamlı günlerine dönmesini sağlayan restorasyon çalışmalarıyla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinde büyük rol üstlenen Osmangazi Belediyesi, tarihi mirası ayağa kaldırma çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. Alipaşa Mahallesi Konuralp Caddesi üzerinde bulunan ve kamulaştırma işlemleri tamamlanan 2 katlı tarihi Bursa evi, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurumunun onay vermesinin ardından Osmangazi Belediyesi tarafından eski ihtişamlı günlerine döndürülecek.

Sahipleri tarafından kullanılmadığı için yıkılmaya yüz tutmuş yaklaşık 150 yıllık binada incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hanlar Bölgesi gibi büyük eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarının yanında, şehrin sivil mimarlık örneği yapılarının da hayat bulması, yeniden şehre kazandırılması yönünde de bir çok çalışma yürüttüklerini söyledi. Özellikle, Hisar ve Kaleiçi denilen bölgedeki tarihi yapıları bir şekilde kamulaştırarak, eski kimliği ile yeniden ayağa kaldırdıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Bu yapılara işlerlik kazandırarak yeniden kullanıma sunuyoruz. Bu yapı da böyle bir eser. Gerçekten farklı bir mimarisi olan, o dönemin ekonomik ve sosyal yaşam yönünü yansıtan orijinal bir eser. Bu eseri de yıkılmaktan kurtarıp, Bursa'nın tarihi dokusunun ayağa kalkmasına bir katkı sağlamış olacağız" dedi.

Kamulaştırılan binada röleve çalışmalarının da yapıldığını söyleyen Başkan Dündar, "Bilindiği gibi Osmangazi eski Bursa. Tarihi Bursa. Oldukça fazla tarihi yapıya sahip bir ilçe. Belediyemiz de, tarihi yapılar üzerine yürüttüğü başarılı çalışmalarla birçok ödül almış bir belediye. Röleve çalışmalarımız Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurumuna gönderildi. 1800'lü yılların sonunda yapılmış, Bursa'nın özgün sivil mimarlık örneği yapılarından birisi. Kullanılmadığı için çöküntü haline gelmiş ancak, orijinal kimliğini koruyan bir yapı. Kurul onay işlemlerinin tamamlanmasının ardından restorasyon çalışmalarına başlanarak, tarihi yapıyı Bursa kültür mirasına kazandıracağız" diye konuştu.

Bir Tarih Daha Canlanıyor

Bir Tarih Daha Canlanıyor

Bir Tarih Daha Canlanıyor

Bir Tarih Daha Canlanıyor

Bir Tarih Daha Canlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim