• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

"Bir Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" kampanyası

"Bir Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" kampanyası
Adana'da, 6 yaşındaki oğlunu beyin tümörü nedeniyle kaybettikten sonra Mavi Çocuk Utku Umut Işık Derneği'ni kuran Gazeteci Kemal Yücel, oğlunun hayattayken...

Adana'da, 6 yaşındaki oğlunu beyin tümörü nedeniyle kaybettikten sonra Mavi Çocuk Utku Umut Işık Derneği'ni kuran Gazeteci Kemal Yücel, oğlunun hayattayken sahip olduğu empati yeteneğiyle oyuncaklarını paylaşmasından ilham alıp, onkoloji ve hematoloji hastası çocuklar için "Bir Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" sloganıyla oyuncak bağışı kampanyası başlattı.

6 yaşındaki oğlu Ali Utku Yücel'i, peşini bırakmadığı beyin tümörü yüzünden kaybeden gazeteci Kemal Yücel, kurduğu Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ile pek çok onkoloji ve hematoloji hastası çocuğun hayata tutunabilmesi için kampanyalar yürütüyor.

Lösemili hastalar için "Bir Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" sloganıyla kullanılmamış oyuncak bağışı kampanyası başlatan Kemal Yücel, Acıbadem Adana Hastanesi, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çocuk onkoloji ve hematoloji servislerinde yatarak tedavi gören çocuklara oyuncak hediye ederek yüzlerinde tebessüm oluyor.

Başlattığı kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kemal Yücel, insanların empati yapabilme duygularını geliştirmeyi ve hastanelerde yarınlarının olamayacağı lösemi hastası çocukların en azından bugünlerinin mutlu olmalarını sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

Kampanyayı neden önemsediğini anlatan Yücel, "Utku oyuncaklarını arkadaşlarına verirdi. Anneannesi buna kızmış ve oyuncaklarını saklamış. Ben de evladım ile konuşup, ardından sordum; "Neden oyuncaklarını veriyorsun babacığım?" Bana dedi ki "Ama babacığım onların oyuncakları yok ki. Onlar da çocuk. Onların da oyuncakları olmalı. Hem benim oyuncaklarım değil mi? Kim karışabilir ki? Onların da oyuncaklarla oynamaya hakkı var." Bunu söylediğinde 4 yaşındaydı. İşte ben böyle bir çocuğun babasıyım ve evladımla hala gurur duyuyorum. Ben Utku'nun bu paylaşma sevdasının ve empati becerisinin tüm il geneli çocuklar ile paylaşılmasını daha da büyümesini istiyorum. Uygulanması düşünülen proje ile sosyo-ekonomik düzeyi düşük çocuklar ile hastanelerde lösemi tedavi gören çocukların yüzlerinde tebessüm olmasını istemiştim. İstedim ki daha fazla çocuğun yüzünde tebessüm olsun. Çocukların mutluluklarına daha fazla insanın ortak olmasıdır. Şimdi gözlerinizi kapayın ve düşünün. En çok değer verdiğiniz insan lösemi hastası ve onun mutlu olabilmesini istemez misiniz? Oyuncak kampanyasına desteğinizi bunu düşüp gözlerinizi açtığınız karar verin. 4 yaşındaki bir çocuk böylesi bir empati yeteneğine sahipken biz büyüklerin de bu özel duyguya sahip olduklarının farkına varmalarını istedim. Ayrıca 9 ekim Ali Utku'nun da doğum günü. Her doğum gününde olduğu gibi bu yıl da Ali Utku için oyuncak alacaktım. Maalesef ki Ali Utku şimdi yıldızlar ülkesinin mavi yürekli çocuğu. Ali Utku için aldığım doğum günü hediyesini başka bir çocuğa vererek yüzünde tebessüm olmasını sağlıyordum. O tebessümlerde evladımın suretini aradım hep. Bu şekilde teselli oluyordum. Arkadaşlarım da Ali Utku için hediye aldı. Onlar da Utku adına başka çocukları mutlu edecekti. Sonra bunu "Bir Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" adını verdiğimiz kampanyaya dönüştürdük. Duyarlı insanların desteğini alarak daha fazla çocuğun yüzünde tebessüm olmasını istedik" şeklinde konuştu.

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, oyuncak bağışının yanı sıra lösemi hastaları için tüm vatandaşları kök hücre bağışı yapmaya da davet etti.

Yücel, kullanılmamış oyuncakların "Reşatbey Mahallesi Valiyolu Caddesi Nil Apartmanı Kat:1 No: 2 Seyhan/Adana" adresine postalanabileceğini bildirdi.

"Bir Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" kampanyası

"Bir Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" kampanyası

"Bir Oyuncak Bir Tebessüm Olsun" kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim