• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Bir Ömür Roman Derneği Roman Çocuklarının Yüzünü Güldürdü

Bir Ömür Roman Derneği Roman Çocuklarının Yüzünü Güldürdü
Ayvalık Bir Ömür Roman Derneği'nin girişimleri sonucunda Balıkesir Valiliği tarafından Ayvalık'ın Hamdibey Mahallesinde yaşayan 500 roman çocuğa kıyafet...

Ayvalık Bir Ömür Roman Derneği'nin girişimleri sonucunda Balıkesir Valiliği tarafından Ayvalık'ın Hamdibey Mahallesinde yaşayan 500 roman çocuğa kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Balıkesir Valiliği tarafından dernek yönetimine teslim edilen kıyafet ve ayakkabılar Hamdibey Kayaspor Tesisleri bahçesinde yaşları 1 ile 14 arasında değişen çocukların ailelerine imza karşılığında dağıtıldı.

Valilikçe gönderilen giysi ve ayakkabıları alan çocukların mutlulukları yüzlerine yansırken aileleri de Balıkesir Valiliği ve Bir Ömür Roman Derneği yöneticilerine teşekkür ettiler.

Bir Ömür Roman Derneği Başkanı Ömür Yar yaptığı açıklamada, okul çağındaki roman çocuklarının yırtık ve eski kıyafetlerle okula gitmek zorunda kaldıklarını ve bu durumun okulda ekonomik durumu iyi olan çocukların giyimlerinin daha derli toplu olması nedeniyle roman öğrencileri psikolojik anlamda olumsuz etkilediğini savundu.

Sadece bu yüzden birçok roman çocuğunun okula gitmek istememesi üzerine Balıkesir Valiliğine dilekçe yazarak yardım talep ettiklerini ve bu talebe Valiliğin olumlu yanıt verip, 500 roman öğrenci için kılık kıyafet gönderdiğini anlatan kaydeden Ömür Yar, "Bugün Balıkesir Valiliği tarafından temin edilen ve tarafımıza gönderilen yeni alınan giyilmemiş 500 kıyafeti dağıtıyoruz. Çocuklarımız okulu sevsin diye yaptığımız girişimlerimiz sırasında 150 öğrenci için yaptığımız başvuruyu Valilik 500 öğrenciye çıkardı. Çok mutluyuz. Artık çocuklarımız yeni kılık kıyafetleriyle okula gidebilecek" dedi.

Yeni kılık kıyafetlerine kavuşan çocuklar ise son derece mutlu olduklarını ifade etmekle yetindi.

Bir Ömür Roman Derneği Roman Çocuklarının Yüzünü Güldürdü

Bir Ömür Roman Derneği Roman Çocuklarının Yüzünü Güldürdü

Bir Ömür Roman Derneği Roman Çocuklarının Yüzünü Güldürdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim