• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

'Bir insan her şey olabilir ama kitap okumazsa adam olamaz'

'Bir insan her şey olabilir ama kitap okumazsa adam olamaz'
Çankırı'da "Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli?" konulu seminer düzenledi.

Çankırı'da "Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli?" konulu seminer düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci, yazar Sait Çamlıca, "Bir insan her şey olabilir ama kitap okumazsa adam olamaz." dedi.

Çankırı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile eğitimci, yazar Sait Çamlıca tarafından gerçekleştirilen "Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli?" konulu seminere eğitim camiası ve velilerden büyük katılım oldu. Eğitimci, veli ve öğrencilerin dikkat ile takip ettiği seminer, 100. Yıl Kültür Merkezinde üç gün boyunca 11 oturumda gerçekleştirildi. "Sınav ve stres', "Çocuklar ayak izlerimizi takip eder', "Başarı ve motivasyon, çocuklar için örnek başarı hikayeleri" başlıklarının işlendiği semineri 3 bin 416 kişi takip etti.

Anlatımında; kitap okumanın olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Çamlıca, "Oku, Düşün, Aydınlan" sloganı ile eğitim sürecinde sadece öğrencilerin değil, eğitimcilerin ve velilerin de kendilerini sürekli yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Kitap okumayan kişilerin insan kalbine dokunamayacağını söyleyen Çamlıca, "Gençlerdeki enerjiyi harekete geçirme potansiyelinden mahrum olanlar gençlere bir şey veremezler. Onları anlamak için sürekli okumak lazım. Anne-baba kitap okumuyorsa çocuğunun kitap okumasını da beklemesin. Bir insan her şey olabilir ama kitap okumazsa adam olamaz. Hangi mesleği yaparsanız yapın, ne olursanız olun, eğitimli olun." diye konuştu.

Çamlıca, teknolojiye hakim olmanın ona mahkum olmamak olduğunu da belirterek çocuklara sabır ve merhametin öğretilmesi gerektiğini, çocukların ana okullarına değil okul gibi annelere ihtiyaç duyduğunu ifade etti

Eğitimci yazar Sait Çamlıca, sosyal medya hesabı üzerinden Çankırı'da 3 gün boyunca verdiği seminer için yorum yazdı. Seminer sonunda memnuniyetini belirten Çamlıca, Çankırı'da kendisini yalnız bırakmayarak seminerini ilgi ile takip eden gençlere sosyal medya üzerinden "İyi ki varsınız gençler" diyerek seslendi.

'Bir insan her şey olabilir ama kitap okumazsa adam olamaz'

'Bir insan her şey olabilir ama kitap okumazsa adam olamaz'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim