• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bir Grup Akademisyenin Güneydoğu’daki Olaylarla İlgili Yayınladıkları Bildiriye Tepki

Bir Grup Akademisyenin Güneydoğu’daki Olaylarla İlgili Yayınladıkları Bildiriye Tepki
Bartın Üniversitesi (BÜ) İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.

Bartın Üniversitesi (BÜ) İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice, bir grup akademisyenin Güneydoğu'daki olaylarla ilgili yayınladıkları bildiriye sert tepki gösterdi.

'Devlet katliam yapıyor ve biz bu suça ortak olmayacağız" şeklindeki imza kampanyasını sert bir dille kınayan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Yakup Civelek, "Bu ülke sahipsiz ve asla terör yandaşlarına bırakılacak bir ülke değildir. Barıştan yana ve teröre karşı akademisyenler bu ülkenin sahibidir" dedi.

"OPERASYONLARI DESTEKLİYORUM"

Vatansever ve barış taraftarı, terör karşıtı akademisyenler tarafından da bir imza kampanyası başlatıldığını kaydeden Civelek, "Barış söylemini dillendirerek bölgeye ve ülkemize tamamen düşmanlık tohumları eken, ahlaken son derece sorunlu; temel insan haklarını yok sayarak bölgede yaşayan tüm halkı baskı, tehdit yoluyla sindiren terör guruplarına karşı yürütülen huzur operasyonlarını destekliyorum. Bu operasyonlar bölgede yaşayan masum insanlarımızı yakın bir gelecekte huzura kavuşturacaktır. Temel hak ve özgürlükleri ve kişi güvenliğini yok sayan, bunları şiddet ve tehditle ortadan kaldırmaya çalışan terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar, vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderildiği tarihe kadar devam ettirilmesi gerekmektedir. Masum halkın yaşam, eğitim, sağlık, ifade hürriyeti gibi temel haklarına kasteden, mallarına zorla el koyan, insanımızı yerinden ve yurdundan eden, halkı yoksullaştıran, iş imkanlarını bitiren, demokratikleşmeyi, barışı ve kalkınmayı engelleyen terörün, ülke huzuru adına bir an önce bitirilmesini ümit ediyorum" diye konuştu.

"ÜLKE SAHİPSİZ DEĞİL"

Ülkenin savaş ortamına çekilmek istendiğini de ifade eden Civelek, "İçeriden ve dışarıdan bazı kişi ve kurumların insanımızı, milletimizi sokağa dökme, etnik ve mezhebi kimlikler altında birbiriyle çatıştırma, kardeş kavgası çıkarma çabalarını bütün gücümüzle karşı çıkmalıyız ve tepki göstermeliyiz. Bu ülke sahipsiz değildir. Vatanımız, toprağımız, değerlerimiz, inançlarımız, kardeşliğimiz asla sahipsiz değildir. Milletin iradesi ve duası, doğrudan doğruya ülkemizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan bu kirli oyunu yine bozacaktır" şeklinde konuştu.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice de bildiriyi yayınlayan akademisyenlere olan tepkisini Twitter'dan dile getirdi. Akademisyenlere sert tepki gösteren Delice, paylaşımında, "Köpekler, sadakatleriyle meşhurlardı; ama, doktoralı olabilme yetenekleriyle bu şöhretlerini değişik bir alanda perçinlemiş oldular!.." ifadesine yer verdi.

Bir Grup Akademisyenin Güneydoğu’daki Olaylarla İlgili Yayınladıkları Bildiriye Tepki

Bir Grup Akademisyenin Güneydoğu’daki Olaylarla İlgili Yayınladıkları Bildiriye Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim