• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bir Fidan Bir Umut Derneği projelerini tanıttı

Bir Fidan Bir Umut Derneği projelerini tanıttı
Bir Fidan Bir Umut Derneği yöneticileri, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sokakta Yaşamak Zorunda Kalan ve Sokakta Çalışmak Zorunda Olan Çocukların...

Bir Fidan Bir Umut Derneği yöneticileri, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sokakta Yaşamak Zorunda Kalan ve Sokakta Çalışmak Zorunda Olan Çocukların Eğitim ve Sosyal Entegrasyonlarını Destekleme Projesi'ni tanıttı.

Elite World Otel'de gerçekleştirilen toplantıya dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı. Burada projelerini basına tanıtan Dernek Başkanı Adnan Ertürk, "Biz bu derneğimizi 2016 yılında açtık. Derneğimizin ilk faaliyetini ağaç dikimleri ile gerçekleştirdik. Ağaç dikim kampanyasına valilik, büyükşehir belediyesi ve Tuşba Belediyesi'nin de desteğini alarak kentin birçok yerinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ağaç dikim kampanyamız sonbahar ayının gelmesi ile birlikte yine devam edecektir. Derneğimiz bu faaliyetlerini yürütürken sokakta kalmak zorunda olan ve sokakta çalışmak zorunda olan çocuklar ile ilgili yeni bir proje hazırladık. Bu projemiz ile başta ilimizde, daha sonrasında ise bölgemizi kapsayacak şekilde bir çalışma yapmayı hedefliyoruz" dedi.

İlde sokakta çalışmak zorunda kalan çok sayıda çocuk olduğuna işaret eden Ertürk, "Ne yazık ki bu çocukların ailelerinin iş gücü noktasında bir takım eksiklikleri var. Biz bu projeyi yürütürken, hem bu ailelere iş gücü sağlamak, kendilerine kuracağımız mesleki atölyelerde iş sahibi yapmak ve çocukların sağlıklı eğitim almalarını sağlamaktır. Bunlarla birlikte yine Van'da sokakta kalmak zorunda olan çocukların rehabilite edilebileceği, hayatlarını idame ettirebilecekleri bir tesis inşa etmektir. Bu çocuklarımız için kampanya başlatarak bir bina inşa etmeyi kararlaştırdık. Başlattığımız bu projede "Sokakta çalışmak zorunda olan çocuklar, sokakta kalmak zorunda kalan çocuklar ve dezavantajlı çocuklar için bir olma zamanı" gibi sloganlar kullandık. Ayrıca projemize Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve Uluslararası Dezavantajlı Çocuklar Derneği de fiili olarak destek vermektedir" diye konuştu.

Toplantı, verilen yemeğin ardından sona erdi.

Bir Fidan Bir Umut Derneği projelerini tanıttı

Bir Fidan Bir Umut Derneği projelerini tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim