• BIST 97.726
  • Altın 145,622
  • Dolar 3,5781
  • Euro 4,0001
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bir bardak papatya çayı kafi!

Bir bardak papatya çayı kafi!
Uzmanlar iftardan sonra papatya çayı içmeyi öneriyor.

Ramazan ayında iftar sonrası ya da sahurda genellikle rahatlatıcı bitki çaylarının içilmesi önerilir. Bitki çayları içinde papatya rezene ve naneyle beraber ilk sıralarda yer alıyor.

Mayıs ya da Alman papatyası diye bilinen papatya çiçeklerinin mide-bağırsak kasılmaları, şişkinlik, gazı giderici özellikleriyle sindirime destek olduğu bilimsel çalışmalarla da ortaya konmuş. Hem sahur hem de iftardan sonra yemeklerden sonra içilmesi midenin rahatlamasını sağlıyor. Alman papatyası Papatya çiçeği çayının bir demlik ya da fincan içine koyduktan sonra üzerine kaynatılmış su koyduktan sonra 10 dakika bekletip içilmesi öneriliyor. Papatyanın sindirim sistemine etkili bileşenleri flavonoitlerin bir diğer özelliği yatıştırıcı etkiye de sahip olmaları. Bu özelliğiyle de sahurdan sonra rahat uyunmasına ve vücuttan ödemin atılmasına de yardımcı oluyor.

Papatya çiçeği ayrıca vücuttaki iltihabı giderici etkilere sahip. Papatya suyuyla cilt temizlendiğinde sivilce oluşumunu engelliyor ve yüzdeki şişkinliği gideriyor. Çayıyla koltuk altı silindiğinde ter kokularının giderilmesine destek oluyor. Papatya çayı rezene gibi bebeklerin gaz şikayetlerinin giderilmesinde de etkili. Bebekler gaz çıkarıp rahatladıktan sonra hafif sakinleştirici etkisiyle rahat uyumalarını da sağlıyor. Ancak bu yararların olması için gerçek bir ‘mayıs papatyası’ bulmanız gerekiyor.

 

İstanbul Haber Ajansı

Not: Papatya hakkındaki bilgiler Prof. Dr. Erdem Yeşilada’nın hayykitap’tan çıkan ‘İyileştiren Bitkiler’ kitabından alınmıştır...

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim