• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Bir Babanın En Acı Feryadı:

Bir Babanın En Acı Feryadı:
Hayatını eski bir kamyonet kasasında sürdüren babanın yüreği, kendi derdine değil, oğlunun durumuna yanıyor.

Hayatını eski bir kamyonet kasasında sürdüren babanın yüreği, kendi derdine değil, oğlunun durumuna yanıyor. Yaklaşık 5 yıldır oğlunun madde bağımlısı olduğunu ifade eden baba, oğlunun kurtulması için yetkililerden yardım istiyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde eşinden ayrı yaşayan, 5 çocuğundan ikisi evli, biri babaannesinde, biri ise kızında kalan Hüseyin Uslu'nun 23 yaşındaki oğlu ise madde bağımlısı. Oğlu ile birlikte Hurdacılar Sitesi'nde kamyonet kasasından yapılan barakada yaşayan baba, oğlunun bu illetten kurtulması için yardım istiyor. Baba Uslu, "Oğlumun bu hali beni perişan ediyor. Madde bağımlısı olduğu için zaman zaman saldırganlaşıyor. Bana, bazen beraber kaldığımız arkadaşlarıma ya da birisine bir şey yapmasından korkuyorum. Devlet büyüklerimizden oğlumun tedavi olması için yardım istiyorum. Kendim belden ameliyat oldum. Çalışamıyorum ve zor durumdayım. Gündelik kazancım belli. Ben oğlumun kurtulması için ne gerekiyorsa yapacağım. Başbakanlığa da çıkacağım. İnegöl'de büyüklerimizden destek bekliyorum. Çok kötü durumdayım. Aile düzenim bozuldu, burada kalınca dengem daha da bozuldu. Keşke yaz olsa da dışarıda kalsam. Gece olunca lambayı kapat, yat. Burada kiram, elektriğim, suyum yok. Buradaki esnaftan Allah razı olsun. Gece burası çok soğuk. Kapının altından rüzgar estiği zaman belime zarar veriyor ve ağrı oluyor. Kimseye minnet etmemek için kendimi buraya attım. Yapacak bir şeyim kalmadı" diye konuştu.

Çocuğunun madde bağımlılığından kurtulması için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirten Uslu, "Çocuğumu herkes tanıyor. Bu yüzden utanıyorum. Kimse bir şey söyleyecek diye utanıyorum. Sen çocuğuna sahip çıkmıyorsun diyen oluyor. Bu şekilde nasıl sahip çıkayım? Eşyam yok, evim yok. Zaten eşyalara da oğlum zarar veriyor. Madde bağımlısı olduğu için ne yaptığını bilmiyor. Ben ölsem de oğlumun tedavi olmasını istiyorum. Yoksa gözüm açık gider. O çocuk benim kurtuluşum. Şu an karanlıklarda, çayırlarda geziyor. Birisi bir şey yapar veya o birilerine bir şey yapar diye korkuyorum. Artık dayanamıyorum" dedi.

"BENİM DE SICACIK BİR YUVAM OLSUN İSTİYORUM"

"Durumum yok, o yüzden bir ev tutamıyorum" diyen baba Hüseyin Uslu, "Günlük 30-40 lira kazançla ne yapabilirim? Hem çocuğuma hem de kendime yardım edilmesini istiyorum. 11 yaşında oğlum var. Burada mağdur olmasın diye kızımın yanına verdim. Durumum uygun olursa onu da yanıma almak istiyorum. Benim de sıcacık bir yuvam olsun istiyorum. Yaklaşık 20 gündür burada kalıyorum" diye konuştu.

BANA DA SALDIRIYOR

Oğlunun 5 yıldır madde bağımlısı olduğunu belirten Uslu, "Bir bırakıp, ara veriyor, tekrar arkadaş ortamında kullanmaya başlıyor. 10 gün öncesine kadar yine iyiydi. Tedavi olması şart. Bazen bana da saldırıyor. Geçen gün arkamdan saldırdı, polisler geldi. İnegöl'de herkese gittim, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Nedendir anlayamadım? İlla birinin canını mı yakması lazım? Bunu da dile getirdim ama yine de bir çare olmadı. Büyüklerimizden biri destek çıksa çocuğum tedavi olacak. Sadece benim evladımı değil, bütün evlatları Allah korusun. Anneler ve babalar çocuklarına sahip çıksınlar. Çocuklarını takip etsinler. Çocuklarının kimlerle arkadaş olduğunu bilsinler. Okullarına gidip bilgi alsınlar. Uyuşturucu batağı İnegöl'de aldı başını gidiyor. Benim çocuğumu bu hale arkadaşları getirdi. Babalar akşama kadar çalışıyor. Annelere bu konuda büyük görev düşüyor. Özellikle telefona dikkat etsinler" şeklinde konuştu.

Bir Babanın En Acı Feryadı:

Bir Babanın En Acı Feryadı:

Bir Babanın En Acı Feryadı:

Bir Babanın En Acı Feryadı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim