• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Bir Babanın En Acı Bekleyişi

Bir Babanın En Acı Bekleyişi
Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Sultaniçe köyü açıklarında göçmenleri taşıyan botun batması sonucu hayatını kaybeden Afgan uyruklu minik İsrar Ullah'ın...

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Sultaniçe köyü açıklarında göçmenleri taşıyan botun batması sonucu hayatını kaybeden Afgan uyruklu minik İsrar Ullah'ın cesedi, Enez Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi.

Edirne'nin Enez ilçesi güne acı haberle başladı. Çoğunluğu küçük yaştaki çocuklar ve kadınlardan oluşan 58 kişilik göçmen kafilesinin yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak üzere Sultaniçe Köyü sahilinde bindikleri şişme bot, Sultaniçe Sahili açıklarında battı. Can pazarının yaşandığı botta, denize düşen göçmenlerden Israr Ullah isimli çocuk boğularak hayatını kaybetti. Enez'den gelen sahil güvenlik ekiplerinin yardımıyla Sahil Güvenlik Botu'na alınan göçmenler, Enez Limanı'na getirildi. Suya düşmeleri nedeniyle ıslanan ve üşüyen göçmenler, Enez Limanı'na çağırılan ambulanslarla Enez Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 4 yaralının olduğu öğrenilen göçmen kafilesinde ayrıca 2 hamile kadının bulunduğu belirtildi.

EN ACI BEKLEYİŞ

Sahil Güvenlik botu ile denizden alınan İsrar Ullah'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından Enez Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Babası Wali Ullah'ın da başında geldiği ceset, morga konuldu. Yapılan ön incelemenin ardından İsrar'ın cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yapılan ön otopsi ve incelemeler sırasında Enez Devlet Hastanesi Morgu önünden bir an ayrılmayan baba Wali Ullah'ın üzüntüsü ise gözlerden kaçmadı. Tedavi olmayı ve ıslak eşyalarının değiştirilmesini kabul etmeyen Wali Ullah, oğlu İsrar'ın cenazesi ile birlikte İstanbul'a gitti.

ENEZ HALKI GÖÇMENLERE SAHİP ÇIKTI

Öte yandan olayın duyulmasının ardından Enez halkı Enez Devlet Hastanesi'ne akın ederek, göçmenlere yiyecek içecek ve giyecek yardımında bulundu. Enez Devlet Hastanesi tarafından tedavisi yapılan göçmenler, üst katta bulunan yemekhanede yemeklerini yerken, okullardan ve çeşitli derneklerden gelen eşyalar da üzerleri ıslak olan çocuk ve kadınlara dağıtıldı. Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya'da Enez Devlet Hastanesi'ne gelerek göçmenlerle ilgili bilgiler aldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Göçmenlerin, tedavilerinin ardından Edirne'de bulunan Yabancılar Şubesi'ne gönderileceği öğrenildi.

Bir Babanın En Acı Bekleyişi

Bir Babanın En Acı Bekleyişi

Bir Babanın En Acı Bekleyişi

Bir Babanın En Acı Bekleyişi

Bir Babanın En Acı Bekleyişi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim