• BIST 9607.55
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Bir asırlık Esma ninenin gribe karşı doğal mücadelesi

Bir asırlık Esma ninenin gribe karşı doğal mücadelesi
Kur’anda ismi geçen incir ve zeytinin ana vatanı diğer adıyla emin belde olarak Aydın’ın incir ve zeytini sadece bir besin değil aynı zamanda sağlık ürünü olarak da kullanılmaya başlandı. Aydın’da yaşayan 107 yaşındaki Esma Vardar isimli yaşlı kadın, kış

Bir süre önce hayvanlardaki çiçek hastalığına karşı ürettiği bir ürünü tanıtıp, Aydın’ın endemik bitkileri ile ürettiği ürünle parkinson hastası bir bayanın örgü örecek şekilde sağlığına kavuşmasını vesile olan şimdi de grip sezonu öncesi bağışıklık sistemini güçlendiren incir kahvesi ile dikkat çekti. İlginç buluşları ile Aydın'ın adını ve ürünlerini Türkiye'ye duyuran TİAP BAM "Antioksidan İncir Kahvesi" ile her yaşta her başa gripten korumaya çalışıyor.
Antikoil HBX-2371 "Antimikrobiyal Akıllı Yağ Projesi" ile Sağlık alanında yaptığı buluşlarla gündemde kalmayı başaran Kısa adı TİAP BAM olan Türk İşadamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık "Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda İncir meyvesi Dünya üzerinde bilinen en yüksek E Vitamini değerine sahip olması ve en önemlisi hayvansal kaynaklı olmayan en yükek omega 3 içeriğini barındırıyor olması bize bu buluşu ortaya çıkarmaya neden oldu. Omega 3 insan vücudu için gerekli olup, vücutta üretilemediği için dış takviyeler ile alınması gereken temel yağ asitidir. Vücudun omega 3 yağ asidine ihtiyacı yaşlılığa kadar devam etmektedir. Elde edilen "Antioksidan İncir Kahvesi” Beyin sağlığına da etkisi oldukça önemli olup yetişkinlerde bunama ve alzheimer hastalığı riskini azaltır, çocuklarda beyin gelişimini tamamlamasında yardımcı olur. Bilindiği üzere incir dünyada en fazla ülkemizde, Türkiye’de de en fazla Aydın’da yetişmektedir. Viral enfeksiyon sonucu ortaya çıkan grip hastalığına meydan okuyabilecek en doğal destek olarak Antivirütik etkiye sahip bu kahveyi herkesin bol bol içmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

“GRİBE KARŞI, İNCİR KAHVELİ KALKAN”

İncirli kahveyi bir süredir severek tükettiğini belirten Aydın’ın en yaşlı çınarlarından 107 yaşındaki Esma Vardar, sağlığını önce Allah’a sonra doğal ürünlere borçlu olduğunu belirterek “Özel yapılmış olarak hazırlanan bu incir kahvesini severek tüketiyorum. Adına sure inen tek meyve incirdir. Böylesine önemli bir meyve ile hem enerjimi alıyorum hem de kahvesi ile gribe karşı korunmaya çalışıyorum” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim