• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bir Anne Ve Üç Çocuğunun Yaşam Savaşı

Bir Anne Ve Üç Çocuğunun Yaşam Savaşı
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bağlı Yeşilyurt köyündeki Zindağı deresinde 7 Nisan 2015 Salı günü kaybolduktan 15 gün sonra cansız bedeni bulunan 3...

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bağlı Yeşilyurt köyündeki Zindağı deresinde 7 Nisan 2015 Salı günü kaybolduktan 15 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki minik Sultan Göl'ün annesi ve üç kardeşi açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşam savaşı veriyor.

Zindağı deresinde dramatik bir şekilde kaybolarak tüm Türkiye'yi yasa boğan 3 yaşındaki minik Sultan'ın 15 gün sonra bulunan cesedi tüm umutları bitirmiş ve olay yürekleri yakmıştı. İşte bu minik Sultan'ın Yeşilyurt köyünde bulunan ailesi şimdilerde 8 metrekareden oluşan tek odalı evde açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşam savaşı veriyor.

Sultan'ın babası aldığı 3,5 yıllık mahkumiyet nedeniyle cezaevinde bulunuyor. Annesi Elif Göl (34) kardeşleri Firdos (2), Sevcan (10), Fadıma'ya (12) eş dost ve tanıdıklarından gelen yardımlar ile bakıyor. Toprak olan damları yağmur yağdığında akıyor. Üç tarafı taş duvarlarla örülmüş olan ev, duvar aralarından rüzgar alıyor. Toprak olan yerler komşuların verdiği eski yolluk ve savanlarla kapatılarak kullanılıyor.

Tek oda ev hem mutfak hem oturma odası hem de yatak odası olarak kullanılıyor. Çocuklar kış gününde ayaklarına giyecek çorabı bile zor buluyor. Aile şimdilik eş dost, komşu ve vakıftan aldığı yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Çok zor durumda olduğunu belirten anne Elif Göl, "Allah kimseyi açlıkla, susuzlukla ve de yoksullukla terbiye etmesin. Evimiz yağmur yağdığında akıyor, rüzgar estiğinde her yerinden hava alıyor. Kışları hayat bir çile oluyor. Gök gürleyip yağmur başlayınca çaresizce çocuklarımızla birbirimizin gözüne bakıyoruz. Çocuklarımdan ikisi okula gidiyor. Üzerlerine giydirecek ne bir şey var ne doğru düzgün ayakkabıları var. Yavrularımı okula gönderirken "arkadaşlarına mahcup edip utandırma" diye her gün Allah'ıma dualar ediyorum. Buradan herkese sesleniyorum. Ne olur bu sesimizi duyun. Ne olur bu yavrularımı bu küçük yaşta hayat mücadelesinde yaşam savaşında yalnız bırakmayınız. Bizim sesimizi duyun. Bize kulak verin" şeklinde konuştu.

Bir Anne Ve Üç Çocuğunun Yaşam Savaşı

Bir Anne Ve Üç Çocuğunun Yaşam Savaşı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim