• BIST 9530.47
  • Altın 2476.378
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Bioizmir’in Temeli Atıldı

Bioizmir’in Temeli Atıldı
İzmir'in ve Türkiye'nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltacak ve İzmir'in simgesi Yalıçapkını'nın adının verildiği İzmir Sağlık...

İzmir'in ve Türkiye'nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltacak ve İzmir'in simgesi Yalıçapkını'nın adının verildiği İzmir Sağlık Teknolojileri ve Hızlandırıcıları (Bioİzmir) temel atma töreni gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Kampüsü içerisinde yer alan Bioİzmir'in temel atma törenine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özgören, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, DEÜ Hastanesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı. Vali Mustafa Toprak İZKA'nın Güdümlü Proje desteği kapsamında Bioİzmir'i desteklediğini söyledi. Toprak, "İzmir Akdeniz'in çekim noktası haline gelmiştir. Tüm ülkeler büyüme ve kalkınma için bilim, inovasyon ve teknolojiye yatırım yapıyor. Ülkemiz için bu alanda koyulan hedeflere en yüksek katkıyı verebilmek amacıyla İzmir ciddi bir çalışma yürütüyor. Sağlık teknolojileri uzun zamanda pahalı bir şekilde ilerliyor. Bu merkez tamamlandıktan sonra sağlık teknolojilerinin gelişme hızında Türkiye'ye nefes aldıracaktır" dedi.

Toprak, girdiği EXPO yarışlarını kaybeden İzmir'in aslında kazanan olduğunu sözlerine ekleyerek, "İki organizasyonda da sağlık temasıyla çalıştık. Dünyada 200 ülkeye İzmir'i tanıttık. Önemli birikimler elde ettik. Dokuz Eylül bu çalışmalarıyla birikimlerimizi daha da ileri götürecektir" diye konuştu.

ARAŞTIRMA MERKEZİ OLACAK

DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özgören de "Sağlıkta uzun yıllardır uyuyan dev İzmir'i uyandırdık. Daha önceden de ilaç geliştirmek için Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük kamu yatırımı olan Biotıp ve Genom Merkezi'ni açmıştık. Şimdi de bütün kavramları ters yüz ederek sağlık teknolojisi ve hızlandırıcısını inşa ediyoruz. Bu merkez sağlıkla ilgili tüm kuruluşların çalışabileceği bir araştırma ve hızlandırma merkezi olacak" ifadelerini kullandı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün ise, "DEÜ yapı ve tesis alanında son yıllarda yüzde 50'ye yakın büyüdü. Dev adımlarla büyüyoruz. Merkezimiz herkese hayırlı olsun" dedi.

Yağmur nedeniyle temel atma töreni bina içerisinde yapılırken ilk harç için butona basıldı. Daha sonra davetliler, temelin önünde hatır fotoğrafı çektirdi.

Bioizmir’in Temeli Atıldı

Bioizmir’in Temeli Atıldı

Bioizmir’in Temeli Atıldı

Bioizmir’in Temeli Atıldı

Bioizmir’in Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim