• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Binlerce Öğrenci “Hayalleri“ İçin Yarıştı

Binlerce Öğrenci “Hayalleri“ İçin Yarıştı
İyi bir eğitimle geleceğe daha güvenle bakmak isteyen binlerce öğrenci, Özel Erkan Eğitim Kurumları'nın bursluluk sınavında, şans aradı.

İyi bir eğitimle geleceğe daha güvenle bakmak isteyen binlerce öğrenci, Özel Erkan Eğitim Kurumları'nın bursluluk sınavında, şans aradı. İki gün süren başarı belirleme sınavına 9 bin 986 öğrenci katıldı. Okul kampusu önünde araç konvoyu kilometreleri bulurken, öğrenciler sınavda, velileri ise bahçede onları beklerken büyük heyecan yaşadılar.

Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu, bursluluk sınavına gösterilen ilgi nedeniyle tüm öğrencileri ve onları yönlendiren velilerine teşekkür ederek, "Dileğimiz, herkesin Erkanlı olması. Ancak, bursluluk sınavlarında bilindiği gibi başarı oranına göre şans verebiliyoruz. Şimdiden Erkanlı olma hakkını elde edecek öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Hatipoğlu, çağımızın değişen dünyasında eğitimde öncülük, ülkemizin geleceğini yönlendirecek bireylerin yetiştirilmesi anlamında en zorlu uğraşlardan birisi olduğuna dikkati çekerek, "Bu bilinçle verilen eğitimin, yaşama dönük ve yaşam için olması gerektiğine, kişilerin bilgi ve becerilerini hem kendilerine hem de toplumun yararına kullanabilecekleri biçimde olması gereğine inanıyoruz. Erkan Kolejimizde uygulanan eğitim ve öğretim programlarında; öğrencilerin belirli konularda sağlam ve tutarlı bilgiler edinmelerini sağlarken, onları bilgi yüklü birer obje olmaktan çıkarıp, öğrenmeyi öğrenen ve öğrenmenin hayat boyu sürdüğünü kavramış bireyler olmaları esas alınmıştır" diye konuştu.

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını, altında yoğun bir emek ve özveri bulunduğunu vurgulayan Serdar Hatipolu, "Bilgi ve nitelikler rastlantı ile gelişmez. Okulumuzdaki akademik, sosyal ve sportif çalışmalar ve öğrencilere sunulan olanaklar bir rastlantı değil, başarıya ulaşmanın planlı ve organize olmuş yoludur" dedi.

ÖĞRENCİLER SINAVDA, VELİLER SEMİNERDE

Erkan Koleji'nde iki gün süren bursluluk sınavında, veliler için de okulun konferans salonunda, Yaprak Psikiyatri Merkezi işbirliğinde eğitim semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, velilere, çocuklarının başarılarına nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda öğütlerde bulundu.

Velilerin en büyük şikayetinin çocuklarının ders başında sıkılırken, bilgisayar ve televizyon başında saatlerce sıkılmadan zaman geçirmeleri olduğunu vurgulayan Yurdakul, şunları kaydetti:

"Öncellikle bana göre hiçbir çocuk kötü niyetli değil ama dersin başında oturtamıyorsanız bunun nedenini bulmamız lazım. Neden dersin başında 10 dakika duramayan çocuklarımızı saatlerce bilgisayarın başından alamayız kavga dövüş olur. Onlarla sonuçta kötü oluruz."

"Aile olarak bilgisayarı yasaklıyoruz ama kaçımız televizyonu kaldırıyoruz?" diye soran Sabri Yurdakul, şöyle devam etti:

"Bence bunu yapabilen ancak yüzde 6 ya da 7 ailedir. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak şu sınav senesinde mümkün olduğu kadarıyla televizyonları kaldıralım. Onlar dersin başında çatlarken neden akılları içeride kalsın? Çocuklarımızın dersin başında oturmakta zorlandıklarında biz onlara kızarak cezalandırarak, onları ders çalıştıramayız."

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, "Anne baba olarak hiç kimseyi bulamıyorsak yanlarında oturalım, içeride televizyonun karşısında olmak yerine elinize bir kitap alın dergi alın oturalım. Onlara arada bir bizimle sohbet edip gene derse dönsünler ya da daha güzeli çocuklar tek başlarına ders çalışamadıkları zaman erkek çocukları için bir ağabeyin, kız çocukları için bir ablanın çok faydası olur. Kendi ablası değil kendi ablasıyla sürtüşür ama böyle üniversite öğrencisi aklı başında bir insanla zaman geçirdiklerinde inanın çok daha güzel çalışıyorlar. Çok daha güzel motive oluyorlar" dedi.

Binlerce Öğrenci “Hayalleri“ İçin Yarıştı

Binlerce Öğrenci “Hayalleri“ İçin Yarıştı

Binlerce Öğrenci “Hayalleri“ İçin Yarıştı

Binlerce Öğrenci “Hayalleri“ İçin Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim