• BIST 9566.57
  • Altın 2472.239
  • Dolar 32.464
  • Euro 34.544
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Binlerce kişi Niğde Belediyesi’nin ilk iftarında buluştu

Binlerce kişi Niğde Belediyesi’nin ilk iftarında buluştu
Niğde Belediyesi'nin "Gönül Sofralarında Buluşalım" sloganıyla başlattığı Mahalle İftarları programının ilki Fatih Sultan Mehmet Camii'nin açılışıyla...

Niğde Belediyesi'nin "Gönül Sofralarında Buluşalım" sloganıyla başlattığı Mahalle İftarları programının ilki Fatih Sultan Mehmet Camii'nin açılışıyla birlikte gerçekleştirildi. Fatih Sultan Mehmet Camii önünde kurulan iftar sofrasında 5 binden fazla vatandaş aynı anda dua ederek iftar açtı.

Niğde Belediyesi tarafından mahalle sakinlerinin bir arada iftar açmaları amacıyla organize edilen "Mahalle iftarları" programı yoğun ilgiyle başladı. Binlerce vatandaşın katılımıyla ve şölen havasında geçen ilk mahalle iftarında Niğde Belediyesi Mehteran takımının çaldığı marşlar açılışa renk kattı. 5 bin kişilik hazırlanan masa sayısı yoğun ilgi nedeniyle iftar saatine doğru artırıldı. İftar öncesinde görevliler, Fatih Sultan Mehmet Camii önünde kurulan masalara yemek servisi yaparken, aynı anda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da masaları tek tek gezerek vatandaşla sohbet etti.

İftar öncesinde Fatih Sultan Mehmet Camii açılışı için düzenlenen program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda ilk konuşmayı Fatih Sultan Mehmet Camii açılışına öncü olan Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal yaptı. Konuşmasında caminin yapısından bahseden Ünal caminin çevre düzenlemesine vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ve caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

AÇILIŞI İSTANBUL'UN FETHEDİLDİĞİ TARİHE DENK GELEN CAMİMİZ HAYIRLI OLSUN

Ramazan ayının; islam alemine hayırlar getirmesini ve tüm dünyada akan gözyaşının, kanın durmasına vesile olmasını dileyen Başkan Akdoğan, " İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet'in adını alması ve İstanbul'un fethedildiği tarihte camimizi hizmete sunmak açılışa ayrı bir anlam yüklüyor. Olağanüstü bir gayret göstererek bu muhteşem eseri ortaya çıkaran Selçuk Mahallesi Muhtarına, ekibine ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu caminin açılmasında müftümüzün, belediyemizin, milletvekillerimizin ve sayın valimizin gayretleri var. Niğdemizin en büyük camisi olan Fatih Sultan Mehmet Camii'nin Niğdemize ve burada ibadet edecek herkese hayırlı olmasını diliyor, yapılacak duaların kabul olmasını Cenab'ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.

HER KESİMDEN İNSANIMIZLA BİR ARADA OLUYORUZ

Selçuk Mahallesi'nde kurulacak olan iftar sofrasını cami açılışıyla birleştirerek bir şölen havası yaratmak istediklerini kaydeden Başkan Akdoğan, " Niğde Belediyesi olarak düzenlediğimiz mahalle iftarlarında zengin fakir gözetmeksizin her kesimden insanımızla bir arada oluyoruz. Bugünkü iftarımızı da cami açılışıyla birleştirerek şölen havası katmak istedik" diye konuştu.

Programda AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen de birer konuşma yaparak vatandaşa hayırlı Ramazanlar diledi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cami açılışında bir konuşma yapan Vali Ertan Peynircioğlu ise " Bu eser pek çok emeğin, çabanın sonucunda ortaya çıktı. Bu güzel eserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediyemiz de bu eserin oluşturulmasında, çevre düzenlemesinde önemli katkılar sağlamıştır. Ayrıca bugünkü iftarımızı belediyemiz veriyor. Belediye başkanımız organize etti. Bu kadar çok hemşehrimizi bir araya getirdiği için belediye başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Cami yapımında emeği geçenlere plaketleri protokol üyeleri tarafından verilirken ezanın okunmasıyla birlikte binlerce kişi aynı anda iftar açtı. İftar yemeğinden sonra cami açılışı protokol üyelerinin kurdele kesimiyle gerçekleştirildi ve akşam namazı binlerce kişiyle birlikte Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kılındı.

Binlerce kişinin bir arada olduğu iftar sofrasına Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ağır Ceza Reisi Osman Soydal, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Özmen, protokol üyeleri ve cami yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlar katıldı.

Bu arada Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün Ramazan Ayı İftar Programı:

31 Mayıs Çarşamba Paşa Camii, 2 Haziran Cuma Niğde Evleri, 5 Haziran Pazartesi İlhanlı Mah., 8 Haziran Perşembe Kent Meydanı, 10 Haziran Cumartesi Selçuk Mah., 12 Haziran Pazartesi Özbelde, 14 Haziran Çarşamba Dere Mah., 16 Haziran Cuma Efendibey Mah., 19 Haziran Pazartesi İlhanlı TOKİ, 21 Haziran Çarşamba Perşembe Pazarı, 23 Haziran Cuma Şahinali Mah.

Binlerce kişi Niğde Belediyesi’nin ilk iftarında buluştu

Binlerce kişi Niğde Belediyesi’nin ilk iftarında buluştu

Binlerce kişi Niğde Belediyesi’nin ilk iftarında buluştu

Binlerce kişi Niğde Belediyesi’nin ilk iftarında buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim