• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Binlerce Karesili Süt İçti

Binlerce Karesili Süt İçti
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Balıkesir Süt Birliği işbirliğinde 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle "Karesi Süt Üreticisine Sahip...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Balıkesir Süt Birliği işbirliğinde 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle "Karesi Süt Üreticisine Sahip Çıkıyor" sloganıyla 7 cami, 3 okul ve bir kuran kursunda 6 ton süt dağıttı.

Balıkesir'de bugün binlerce vatandaşa ücretsiz süt dağıtıldı. Zağnos Paşa Camii, Eski Camii, Arabacıoğlu Camii, Toygar Camii, Adnan Menderes Camii, Hamidiye Camii, Küçük Sanayi Cami, 23 Nisan İlkokulu, İmam Hatip Lisesi, Vicdaniye Kuran Kursu, Ercan Kıvrak İlkokulu'nda dağıtımı gerçekleştiren Karesi Belediyesi ve Balıkesir Süt Birliği, kurduğu stantlarla ilçenin her noktasında binlerce vatandaşa süt ikramı yaptı. Ayrıca Karesi Belediyesi, beyaz masaya işlem yapmak için gelen vatandaşlara da süt ikram etti.

Hem Çanakkale şehitleri için hayır yapan hem de süt üreticisine sahip çıkan Karesi Belediyesi önderliğinde binlerce vatandaş sağlığı için süt içti. Ayrıca vatandaşlara süt içme alışkanlığının kazandırılması hedeflenen etkinlikler kapsamında Karesililer, süt üretiminde dünyada lider ülkelerden biri olan Türkiye'ye "sağlık için, süt için" mesajı verdi.

Süt dağıtım etkinliğinde 18 Mart'ın Türk Milleti'nin tarihinde 7 düvele karşı kahramanlık destanın yazıldığı bir gün olduğunu hatırlatan Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlayıp, şehitleri rahmetle andı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile her gün yeni projelerin Balıkesir'e kazandırıldığını belirten Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan,"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi süt dağıtarak örnek bir projeye imza attı. "Yiyiniz içiniz; fakat israf etmeyiniz! Çünkü Allah israf edenleri sevmez" Ayet-i Kerimesinin ışığında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi sütü döküp israf etmek yerine, paylaşıp, ikram ederek farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir" dedi.

AK Partili Belediyelerin üreticiye sahip çıktığını vurgulayan Vekil Bostan,"Üreticiye sözde değil gerçek destek veriyoruz. Bu anlamlı günde hem şehitlerimize hem de süt üreticimize sahip çıkacağız. Bizler, nimetin şükrünü eda etmesini bilen bir milletiz. İsraf, nimete yapılan en büyük hürmetsizliktir. Sütü dökerek, süt üreticisine sahip çıkılamayacağını biliyoruz. Bu anlayışla yola çıkarak, hem süt üreticimizin yanında olduğumuzu göstermek hem de nimetin şükrünü eda edebilmek için Süt Üreticileri Birliğimiz ile birlikte süt dağıtım projemizi hayata geçirdik" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın süt üreticilerine destek olacak önlemler aldığını açıklayan Milletvekili Kasım Bostan, sütün arz fazlalığının olduğu dönemlerde piyasadaki süt çekilerek süt tozu üretiminin teşvik edildiğini ve süt tozunun ithalatının durdurulduğunu ifade etti. Bostan, "Süt üreticisi arz fazlalığından kaynaklı düşük fiyat baskısına karşı referans fiyat uygulamasıyla korunmakta ve sanayicimizin dünya fiyatlarına eşdeğer fiyattan süt tozunu iç piyasadan karşılaması fırsatı verilerek aradaki fiyat farkı Bakanlığımızca karşılandı"

dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ise, Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçi ve üreticiyi desteklemeye devam ettiğini, bundan sonraki süreçte de desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. Vatandaşları süt içmeye teşvik etmek için ve süt üreticisine sahip çıktıklarını göstermek amacıyla süt ikramı yaptıklarını kaydeden Şahin, "Son günlerde süt fiyatları ile ilgili bazı konular gündeme getiriliyor. Bizler, Büyükşehir ve Karesi'nin süt üreticilerine sahip çıktığını, yanında olduğunu göstermek istiyoruz" dedi. Süt fiyatlarının dengede olabilmesi için tüketimin de artması gerektiğine dikkat çeken Şahin, "Sütü dökerek sütçüye bir fayda sağlayamazsınız. Bizler üreticimizden aldığımız sütü ikram ederek, vatandaşları süt içmeleri noktasında teşvik etmeye çalışıyoruz" dedi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni kutlayan Balıkesir AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan da,"İnşallah memleketimiz, şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine daha iyi yerlere gelecek. Şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit yakınlarının yaşadıkları şeylerde kolay değil. Hepsinden Allah razı olsun diyorum" dedi.

Süt üreticileri olarak zor bir dönemden geçtiklerini ifade eden Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek ise, "Böyle zor bir süreçte bahar ayları ile birlikte süt arz fazlası oluşuyor. Sıkıntılarımız baklanlığımızın bize verdiği destekle giderilmeye başlandı. Yerelde de süt üreticisine sahip çıkan ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde sütü üreticiden parayla satın alıp halka dağıtan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Karesi Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Bazı kesimlerin kamuoyu oluşturmak adına sütü sokaklara dökmelerini küçük çaplı, cılız bir şov olarak görüyorum. Nimeti yere dökmek hiç bir zaman toplumumuzda yer almadı. Karesi Belediyesi bizden 6 ton sütü alıp Karesi İlçesi'nde 7 farklı camide cuma namazı çıkışında şehitlerimizin anısına sütü halkımıza dağıtması bizi memnun etti" şeklinde konuştu.

Binlerce Karesili Süt İçti

Binlerce Karesili Süt İçti

Binlerce Karesili Süt İçti

Binlerce Karesili Süt İçti

Binlerce Karesili Süt İçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim