• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Binlerce engelliye büyük müjde

Binlerce engelliye büyük müjde
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik hibe desteği projesi başlattı. Projelere 36 bin TL’ye kadar karşılıksız hibe desteği verilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik hibe desteği projesi başlattı.  Projelere 36 bin TL’ye kadar karşılıksız hibe desteği verilecek.
 
Engellileri patron yapacak projeyle ilgili bilgi veren İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, kurumunun engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduğunu vurguladı. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenlerin engellilerin işe uyumlarını artıracak projeler hazırlaması halinde finansal destek verildiğini aktaran Yüce, “Engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özellikle engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edecek. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devam edilecek.” diye konuştu. 
 
Sağlanacak hibe desteğinin 36 bin liraya kadar çıktığını hatırlatan Yüce, destek verilecek alanları şöyle sıraladı: “İşyeri kuruluşu için 2 bin, işletme giderleri için 4 bin, kuruluş desteği için 30 bin lira olmak üzere toplam 36 bin TL hibe desteği var. Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek.”
 
Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart arandığını kaydeden Yüce, projeye başvuruların 12 Eylül 2014 tarihinde sona ereceğini ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim