• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Bingöl’de Teröre Üç Dilde Tepki

Bingöl’de Teröre Üç Dilde Tepki
Bingöl'de terör örgütüne dur demek için "Yeter artık", "Hın bes" ve "Edi bese" sloganıyla bir araya sivil toplum kuruluşları, teröre lanet getirdi.

Bingöl'de terör örgütüne dur demek için "Yeter artık", "Hın bes" ve "Edi bese" sloganıyla bir araya sivil toplum kuruluşları, teröre lanet getirdi.

Bingöl'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu'nun öncülüğünde bir araya geldi. Çarşı merkezinde düzenlenen bir sivil toplum kuruluşları adına açıklamalarda bulunan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Son zamanlarda Diyarbakır Sur başta olmak üzere bazı il ve ilçelerimizde vatandaşımızın hayatını yaşatmaz hale getiren vatandaşımıza her türlü işkenceyi zulmü reva gören, vatandaşın evlerine kadar girerek vatandaşımızın mahremini çiğneyen terör örgütü mensuplarına "dur" demek için "Yeter artık', "Hın bes', "Edi bese" sloganını haykırmak için toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Öz yönetim adı altında ülkeyi bölmeye çalışanlara "dur" demek için toplandıklarını belirten Sözen, "Sözde bizi temsil ettiğini söyleyen fakat özgür iradesini PKK'nın eline kaptıran ve yaptıklarıyla söyledikleriyle en büyük zararı bizlere verenlere karşı yeter artık demek için buradayız. Bu nasıl Kürt halkını savunmak, bu nasıl Zazaları savunmak. Öldürülen Kürt, evi, arabası, dükkanı yakılan Kürt, okulu, camisi, hastanesi, ambulansı yakılan Kürt. Sizin yarattığınız terör yüzünden evlerini terk eden Kürt, iş yerlerini kapatmak zorunda kalan Kürt, iş yerini tarayarak öldürdüğünüz garson çocuklar Kürt ve Zaza çocuklarıdır. Tek suçu kurban eti dağıtmak olan Zaza kökenli Yasin Börü'yü kalleşçe alçakça katleden siz, bize hayatı yaşatmaz hale getiren siz, Bize her türlü işkenceyi reva gören siz, evlerini taşımak isteyenlere evlerini taşımalarına dahi izin vermeyen sizler nasıl oluyor da biz Zazaları, Kürtleri temsil ediyorsunuz" diye konuştu.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA TERÖRE TEPKİ GÖSTERECEĞİZ"

Halkın, terör bitsin, huzur barış kardeşlik gelsin diye HDP'ye oy verdiğini kaydeden Sözen, şunları söyledi:

"Siz ne yaptınız meseleyi mecliste çözeceğinize Suruç'ta uyku halinde olan polislerimizi şehit ettiniz. Halkımız size barış gelsin diye verdiği oylarla siz savaşı getirdiniz. Haddinizi ve maksadınızı aşarak öz yönetim ve özerklik talep ettiniz. Böylece gerçek yüzünüz göründü maskeniz düştü. Camileri ateşe vererek kimlere hizmet ettiğinizi hepimiz gördük. Sizler Çanakkale de bize karşı savaşan haçlı zihniyetinin günümüzdeki versiyonsunuz, sizler din ve devlet düşmanısınız."

HDP'li siyasetçilerin söylemleriyle partilerini kapatmaya çalıştıklarını ileri süren Sözen, "Bu yaptıklarıyla halkımızın gözünde bitme noktasına gelen, siyaseten eriyen bu şer odakları şimdi yeniden dirilmek, siyaseten mazlum ve mağdur rolüne bürünmeye çalışmaktadırlar. Sarf ettikleri sözlerle bilinçli bir şekilde partilerini kapattırıp, yeniden kuracakları parti ile halkımıza mağdur edebiyatı yapıp bölgede varlığını sürdürmeye çalışacaklardır. Devletimiz hükümetimiz bu oyuna gelmemelidir. Parti kapatmanın çözüm olmadığını görerek kişilere yönelik cezalar verilmeli, partiye ekonomik yaptırımlar uygulanmalıdır. Türkiye'yi kapatılan partiler çöplüğüne çevirmemiz lazım. HDP'nin de istediği partisini kapattırıp mazlum ve mağdur rolünü oynamaktır" ifadelerinde bulundu.

"Bugün içinize akıttığımız ve teröre karşı dile getirmediğiniz her söz, yarın bir kurşun olup çoluk çocuğumuza geri dönecektir" diyen Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu gemi su aldığında hepimiz boğulacağız. Allah rızası için, devletimize, ülkemize, milletimize sahip çıkalım. Burası İslam'ın son kalesi ve biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Ümmetin son kalesi olan bu topraklarda, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıkarak, ezanımızı susturmayarak, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmalıyız. Emin olun ki bugün içinize akıttığımız ve teröre karşı dile getirmediğiniz her söz, yarın bir kurşun olup çoluk çocuğumuza geri dönecektir. İnşallah bizim bugün burada toplanmamız, bölge için bir milat olacak. Bizler, Doğu ve Güneydoğu'nun bütün illerinde bu faaliyetleri yapacağız."

Bingöl’de Teröre Üç Dilde Tepki

Bingöl’de Teröre Üç Dilde Tepki

Bingöl’de Teröre Üç Dilde Tepki

Bingöl’de Teröre Üç Dilde Tepki

Bingöl’de Teröre Üç Dilde Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim