• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Bingöl’de Koç Dağıtım Töreni

Bingöl’de Koç Dağıtım Töreni
Bingöl'de Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında 41 kişiye yüzde 80 hibeli 227 koç dağıtıldı.

Bingöl'de Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında 41 kişiye yüzde 80 hibeli 227 koç dağıtıldı.

Et ve Süt Kurumu Bingöl Et Kombinası toplantı salonunda düzenlenen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Bingöl Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, birlik başkanları ve yetiştiriciler katıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, devletin sağladığı desteklerle Bingöl'de küçükbaş hayvancılığın tekrardan canlandığını söyledi. Kaysadu, "Biz bu günleri gerçekten hayal ediyorduk. Küçükbaş bitmek üzeydi ama devletimizin desteği bu sektör tekrardan canlanmaya başladı. Devletimiz, hibe destekleriyle küçükbaş hayvancılığa büyük önem veriyor. Bingöl'ümüz küçükbaş hayvancılık noktasında çok elverişli bir yer. Burada küçükbaş hayvancılığı canlandırmak için devletimizle birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Geçen yıl 135 kişiye 666 Bin 800 TL değerinde 513 adet koç, 27 kişiye 87 Bin 600 TL değerinde 146 Teke dağıttık. Şimdide 41 kişiye 260 Bin 400 TL değerinde 227 koç dağıtacağız" dedi.

Bingöl'ün hayvan varlığı acısında istendiği potansiyelde olmadığını belirten Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ise, "485 bin küçükbaş, 212 bin büyükbaş hayvanımız bulunuyor. Arazi, yayla ve meralar göz önünde bulundurulduğunda istediğimiz hayvan varlığa sahip olmadığımızı görebiliyoruz. İlimizde hayvan varlığını istenilen seviyeye getirmek için elimizden geleceğini yapacağız. Bingöl desteklenen projeler kapsamında ikinci sırada, daha önce ilimizdeki yetiştiricilere boğa dağıtıldı, bugünde 41 kişiye 227 koç dağıtılacak. Bu anlamda bu projeyi geliştirip, ağıl yapımında da ilimizi layık olduğu yere getirmeyi hedeflememiz lazım" diye konuştu.

Bingöl'de kadimden beri küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıldığını belirten İl Valisi Yavuz Selim Köşger, şunları kaydetti:

"Atalarınız, ecdadınız, dedeleriniz küçükbaş hayvancılık yapmış. Bingöl'de geçmişte bir milyonları bulan küçükbaş hayvan beslendiği dönemler olmuş. Şimdi biz bunun oldukça gerisindeyiz, yarısına dahi ulaşmış değiliz. Bu potansiyeli en üst seviyelere ulaştırmak lazım. Küçükbaş hayvancılığın istenilen seviyeye ulaştırılması için uğraş veriliyor, bugün ve daha önce yapılan desteklemelerde bunun bir göstergesidir. Devlet yetiştiricilere her türlü desteği vermeye hazır. Bugün burada 227 koç dağıtılıyor, çoğunluğu geçen yıl dağıtılmış ve devletimiz yetiştiriciye 1 milyon 324 TL devlet destek vermiş. Elleri nasırlı, elleri öpülesi üretken insanlarımızı desteklememiz lazım. Ülkeler, ürettikleri kadar zenginleşirler, ürettikleri kadar kalkınırlar, ürettikleri kadar geleceklerini ve gelecek nesilleri kurtarırlar."

Yapılan konuşmaların ardından kura çekimi gerçekleştirilerek yetiştiricilere koç dağıtımı yapıldı.

Bingöl’de Koç Dağıtım Töreni

Bingöl’de Koç Dağıtım Töreni

Bingöl’de Koç Dağıtım Töreni

Bingöl’de Koç Dağıtım Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim