• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bingöl’de fedakar öğretmenler öğrencileri TEOG’a hazırladı

Bingöl’de fedakar öğretmenler öğrencileri TEOG’a hazırladı
Bingöl'de ev ortamında TEOG'a hazırlanamayan öğrenciler için seferber olan öğretmenler, ders sonrası gönüllü olarak 3 saat mesai yapıp, onları sınava...

Bingöl'de ev ortamında TEOG'a hazırlanamayan öğrenciler için seferber olan öğretmenler, ders sonrası gönüllü olarak 3 saat mesai yapıp, onları sınava hazırladı.

Bingöl Merkez Yeşilyurt Ortaokulu öğretmenleri ve okul idaresi, 26-27 Nisan'da yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanan öğrenciler için seferber oldu. Okul yönetimi TEOG'a hazırlanan öğrenciler için okulu saat 20.00'a kadar açık tutarken, branş öğretmenleri de öğrencilere ilave ders verdi.

Öğrencileri TEOG sınavına hazırladıklarını belirten Türkçe Öğretmeni Mahmut Eryatan, "26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerimize akşam 17.00 ila 20.00 arasında belirli periyotlarla etütler yapıyoruz. İlk iki ders genellikle öğrencilerin çalışması şeklinde gerçekleştiriliyor. Üçüncü etüt ise öğrenci öğretmen arasında yada öğrenciler arasında soru çözüm noktaları üzerinde çalışarak geçiyor. Daha çok soru analizleri yaparak, öğrencilerin hangi sorulara nasıl yaklaşmaları gerektiği konuları üzerinde duruyoruz" dedi.

Etütlerin öğrencilere çok fazla fayda sağladığını aktaran Eryatan, genel anlamda düşük seviyede olan ve kurslara katılan öğrencilerin başarılarının arttığını demene sınavlarında gördüklerini kaydetti.

Günlük 3 saat öğrencilere ek ders verdiklerini belirten İngilizce Öğretmeni İlknur Kayıntu ise, "Sabah 08.20'de başlayan okul dersleri 16.50'da bitiyor. Günün geri kalan zamanında TEOG'a hazırlanan öğrencilerimizle etüt yapıyoruz. Etütlerde 25 öğrencimizle TEOG'a yönelik çalışmalar yapıyoruz. Onları geleceğe hazırlıyoruz, TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için günün kalan zamanını branş öğretmenlerimizle birlikte okulda geçiyoruz. Böylece öğrencilerimize faydalı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Etütlerin çok faydalı olduğunu belirten öğrencilerden Rana Davran, "Buraya gelip verimli bir şekilde ders çalışıyoruz. Takıldığımız konularda anında öğretmenlerimize soru sorabiliyoruz. Bu yüzden onlara gerçekten minnettarız, bu etütler bizim için çok faydalı oldu" ifadelerini kullandı.

Bazı günler saat 21.00'a kadar öğretmenlerle ders çalıştıklarını ifade eden Şeyma Özeyk ise, "Hocalarımızın bizlere yaptığı bu fedakarlık sayesinde bu imkanları bulabiliyoruz. Bizler evde her zaman ders çalışma imkanı bulamıyoruz ama burada çalışarak konularımızı daha hızlı öğrenebiliyoruz" dedi.

Öğretmenlerin fedakarlığı dışarıdan çok basit görünebileceğini anlatan Özeyk, "İçerisinde yaşanılmadığı sürece bu fedakarlık anlaşılamaz. Kimisi çocuğunu, kimisi ailesini bırakıp buraya geliyor. Onların yaptığı bu fedakarlıktan dolayı minnettarız, onlara çok teşekkür ediyoruz. Onların hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz" diye konuştu.

Bingöl’de fedakar öğretmenler öğrencileri TEOG’a hazırladı

Bingöl’de fedakar öğretmenler öğrencileri TEOG’a hazırladı

Bingöl’de fedakar öğretmenler öğrencileri TEOG’a hazırladı

Bingöl’de fedakar öğretmenler öğrencileri TEOG’a hazırladı

Bingöl’de fedakar öğretmenler öğrencileri TEOG’a hazırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim