• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bingöl’de 82 STK ‘Evet’ diyecek

Bingöl’de 82 STK ‘Evet’ diyecek
Bingöl'de 82 sivil toplum kuruluşu, oluşturduğu platform aracılığıyla 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda "Evet" diyeceklerini açıkladı.

Bingöl'de 82 sivil toplum kuruluşu, oluşturduğu platform aracılığıyla 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda "Evet" diyeceklerini açıkladı.

Kentteki 82 STK "Bingöl Evet Platformu" oluşturarak basın açıklaması yaptı.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl Evet Platformu Başkanı Orhan Buğrahan, büyük Türkiye için anayasa değişikliğine "Evet" diyeceklerini söyledi. Bingöl'de 82 STK'nın katılımıyla 82 anayasasının 18 maddesine artık yeter diyerek "Evet" açıklamasında bulunan Platform Başkanı Buğrahan, "Malumunuz 1923-1950 yıllarında 27 yıl boyunca ülkeyi tek başına yöneten CHP zihniyeti, Takriri Sükun Kanunuyla halkın inançlarına, değer yargılarına, kıyafetine müdahale ederek yasaklar getirmiştir. Ezanın İslamca okunmasına mani olmuş camileri ahıra dönüştürmüş Kur'an- Kerim ile bağlarımızı koparmıştır. 1950'den sonra da vesayetle devleti yönetmiş özellikle 1961 ve 1982 anayasalarına koydurulan hükümlerle cumhurbaşkanı, başbakan çekişmeleri yaşanmış, koalisyon partileri arasındaki sorunlar vesayeti daha da arttırmıştır. 28 Şubat'ın post modern darbesiyle de dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan koltuktan indirilmiş, siyasi yasaklı hale getirilmiş, inançlı insanlara zülüm edilmiş, BÇG ile insanlar fişlenmiş ve bürokratik vesayet devreye sokularak zulüm yelpazesi genişletilmiştir" dedi.

Bingöllülerin 16 Nisan referandumunu tarihi fırsat olarak gördüğünü kaydeden Buğrahan, "Zira 2023 vizyonunu yakalamanın yolu da bu referandumdan geçmektedir. Malumunuz 15 Temmuz'un arkasındaki küresel, kirli haçlı zihniyeti ifşa olmuş durumda. Bu zihniyet ile mücadele etmek için hızlı hareket etmenin de önemi ortada. Bu nedenle hızlı karar almak ve uygulamak için evet, istikrarsızlık, belirsizlik ve nefret üreten parlamenter sistemi sonlandıracak yeni sistem için evet, milli iradeyi askeri ve sivil bürokrasinin vesayetinden kurtarmak için evet diyeceğiz. Çift başlılığa yol açan yetki karmaşasına dur demek için, davulun birinin tokmağın birinin elinde olduğu sistemi sonlandırmak için evet diyeceğiz. Hükümet kurma sorunlarının, koalisyonların milletvekili transferlerinin güneş moteli skandallarının olmaması için evet diyeceğiz. Ülkemizde üretimin, istihdamın artması için evet diyeceğiz. Her cumhurbaşkanı seçiminde ülkeyi kaosa sürükleyen Türkiye'nin yönetimini 367 garabetlerinden kurtarmak için evet diyeceğiz. Siyasi partilerin Anayasa mahkemesince çeşitli bahanelerle kapatılmaması için evet diyeceğiz. 18 Maddenin sıfır kilometre bir anayasasının hazırlanmasına vesile olacağına inandığımız için evet diyeceğiz. Ümmetin umudu, son kalesi ve kalenin muhafızı Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğimiz ve de inandığımız için evet diyeceğiz" dedi.

Bingöl’de 82 STK ‘Evet’ diyecek

Bingöl’de 82 STK ‘Evet’ diyecek

Bingöl’de 82 STK ‘Evet’ diyecek

Bingöl’de 82 STK ‘Evet’ diyecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim