• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bingöl’de ’15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’

Bingöl’de ’15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’
Bingöl'de görme engelliler yürüyüş yapıp broşür dağıtarak farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Bingöl'de görme engelliler yürüyüş yapıp broşür dağıtarak farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi tarafından, sarı çizgilere dikkat çekme amaçlı "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü" nedeniyle basın açıklaması düzenlendi. Dernek önünden hareket eden grup, Dörtyol saat kulesi önüne yürüdü. Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, dernek üyeleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte broşür dağıtıldı.

Beyaz bastonun hikayesini anlatan Dernek Başkanı Mücahit Korkutata, bastonun engellilere ayak olduğu söyledi.

Altı Nokta Körler Derneği olarak görme engelli bireylerle birlikte farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini aktaran Korkutata;" Beyaz baston görme engellilerin ön ayağıdır. Onları her türlü tehlikeden kazadan koruyacak bir bastondur. Bu bastonun hikayesi, bir gazeteci kardeşimizin Fransa'da yaşadığı bir olay tarafından gerçekleştirilmiştir. Sonradan görme engelli olan bu gazeteci, farkındalık oluşturmak için ve kendisinin fark edilebilmesi için bastonunu beyaza bürüyerek, Fransa sokaklarında beyaz bastonun önemine dikkat çekmiştir. Böylelikle sivil örgütler tarafından beyaz baston ile ilgili çalışmalar yapılıp, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston günü olarak ilan edilmiştir" dedi.

Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için her bireye görevler düştüğüne dikkat çeken Korkutata, "Bizlerde bu anlamlı günde farkındalık oluştururken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Erişebilirlik" engelliler için düzenlenen broşürleri vatandaşlarımıza dağıtarak engellilerin hayatlarına dikkat çekmelerini sağladık. Bu doğrultuda engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için iş, sivil toplumlara, bizlere düşüyor. Farkındalıkları biz oluşturacağız, talepleri biz ileteceğiz, bunlarla ilgili adımı gerekli merciler yapacaktır" diye konuştu.

Engellilerin sık sık erişebilirlik noktasında problemler ile karşılaştığının altını da çizen Korkutata,kaldırımlarda uygunsuz araç parkları, kaldırım işgalleri ve birçok işgalle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Bingöl’de ’15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’

Bingöl’de ’15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim