• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Bingöl Valisi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bingöl Valisi Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, merkez ve merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, merkez ve merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Vali Köşger, sorun ve sıkıntıların konuşulduğu toplantıda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Bingöl Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen ve kurum müdürlerinin de katılığı toplantıda konuşan Vali Köşger, dünyamız, bölgenin ve ülkenin çok sıkıntılı dönemden geçtiğini söyledi. Bingöl'ün çok istikrarlı, yerinde ve milli bir duruş sergilediğini kaydeden Köşger, "Bu duruşun sergilenmesinde Bingöl'deki ahalinin ilçelerdeki vatandaşlarımızın ve her kademedeki yöneticilerimizin çok büyük desteği ve katkısı var. Bu duruşla, fetret dönemini en az hasarla atlatmamızda, Bingöllü hemşerilerimizin çok büyük önemi var" dedi.

Bingöl'ün köylere yapılan yatırımlarla ülke ortalamasının üzerinde olduğunu kaydeden Vali Köşger, şunları söyledi:

"Merkez köylerimize baktığımızda, 88 köyümüzün hemen hemen tamamında, asfalt yolumuz var. 5 köy yolumuz asfalt değil. Çoğunluğunda içme suyumuz var. Nüfus olmayan üç mezrada suyumuz yok. 88 köyümüzden, 35 köy ve bir mezrada beton parke, kilitli parke çalışması yapılmış. Altyapı, kanalizasyon itibariyle oldukça iyi durumdadır. Merkezde 68 köy ve 21 mezrada kanalizasyon altyapısı yapılmış ve Türkiye ortalamasının üzerinde bu verdiğim rakamlar. Oransal ve sayısal olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Tabi bu kolay olmadı, kalkınma bakanımızın pozitif ayrımcılık yaptığını ifade etmemiz lazım Kalkınma bakanımız, şehrimize önemli katkılar sağlıyor. Bizler bir kaynak istediğimizde, ek kaynaklardan, artan paralardan çeşitli projelerden ilimizi istifade ettirmeye çalışıyor. Diğer bakanlıklardaki iş takiplerinde de bizlere çok ciddi avantajlar sağlıyor. Eksikliklerinizi dile getirmek için sizlere söz vereceğim. Belirttiğiniz sıkıntılar çerçevesinde notlar alınacak ve çözümü için çalışılacak. Gönüller bir olduktan sonra, birliği, beraberliği, dayanışmayı sağladıktan sonra bu sinerjiyi yakaladıktan sonra birçok işi başaracağız. Çatışma dilini, kötülüme dilini bir kenara bırakacağız yapılan işleri takdir edeceğiz, yapılmayan işleri de birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, el ve gönül birliği içerisinde birlikte inşa edeceğiz."

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Köşger, "Bu şehir sizin, bu memleket sizin bizler devletin gönderdiği ve bir süre sizlerin hizmetinde olmaya çalışan idarecileriz. Biz geçici sizler kalıcınız, bizler yolcu sizler hancısınız. Dolayısıyla memleketinize, sahip çıkın. Bu dönemde sağlanan bu uyumdan maksimum verim almaya çalışın. Muhtarlarımızdan asayiş noktasındaki duyarlılıklarını devam ettirmelerini bekliyoruz. Biz önümüzdeki dönemde bu asayiş sorunu ilimiz ve ülkemizde çözüleceğine inanıyoruz. Devlet bu konuda bir kararlılık içerisinde, devletin bu kararlı duruşunu sizlerin de aynı kararlıkla temsil etmenizi istiyoruz. Hiçbir endişeye mahal yok, hiçbir korkuya mahal yok. Devlet, bütün güvenlik güçleriyle vatandaşın emrinde olacak ve bu eşkıyaya meydanı bırakmayacak. Bu noktada sizlerin aktif, dirayetli, cesaretli bir duruş sergilemenizi bekliyoruz" diye konuştu.

Bingöl Valisi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bingöl Valisi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim