• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Binali Yıldırım uzun aradan sonra konuştu

Binali Yıldırım uzun aradan sonra konuştu
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hiç kimsenin milli iradenin bileğini bükemeyeceğinin altını çizdi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hiç kimsenin milli iradenin bileğini bükemeyeceğinin altını çizerek, “Hangi isim, hangi kisve altında gelirse gelsin millet iradesine toslar geri döner. Bir kez daha böyle olmuştur. İnşallah bu ve buna benzer olaylar bir daha bu ülkede yaşanmaz” dedi.

Önceki gün memleketi Erzincan’a gelen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu. Valilik ziyaretinin ardından 30 Mart Yerel Seçimlerinden büyük bir zaferle çıkan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u ziyaret eden Yıldırım, belediye binası önünde yüzlerce hemşehrisi tarafından karşılandı. Mehter gösterisi ve vatandaşların sevgi seli arasında vatandaşlara hitap eden Binali Yıldırım, milli iradeye saygının en iyi örneğinin Erzincan’dan verildiğini ifade ederek, destek veren herkese teşekkür etti.

Vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un makamına geçen Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Başkan Başsoy’un konuşmasının ardından gündeme dair konuşan Yıldırım, 30 Mart seçimlerinde başka bir Türkiye hayali görenlerin, sorunlarıyla boğuşan, önünü göremeyen, ekonomik, siyasi istikrarı kaybolmuş, barış, kardeşlik havası zarar görmüş bir Türkiye beklentisinin bir kez daha dersini aldığını hatırlattı. Demokrasi ve milli irade bir kez daha galip geldiğini işaret eden Yıldırım, “Bunun en güzel örneği gösteren illerden birisi de Erzincan olmuştur. Erzincan bu bakımdan bir kez daha kendini ispatlamıştır. Bu nedenle tüm hemşehrilerimi yürekten kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR"

Yıldırım konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, “Türkiye yeni bir döneme giriyor, yeni dönem Türkiye’de ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimi halk tarafından yapılacak. Bu da Türk demokrasisinin yeni bir merhalesidir. 45 milyonun üzerindeki seçmen bizzat oylarıyla ülkenin cumhurbaşkanını seçecek, daha sonra genel seçim var. Dolayısıyla önümüzdeki iki yıl oldukça hareketli geçecek bir dönem olarak gözüküyor, ama seçimler gelip geçiyor yaşam devam ediyor. Seçimlerin ülke gündemini bu kadar yoğun bir şekilde alması doğrusu çok istediğimiz bir şey değil. Seçimler, seçim dönemi gündeme gelmeli ve kısa sürede hayat tekrar normal seyrine dönmelidir. Aksi halde ekonomi bundan olumsuz etkilenmektedir. İnsanların işleri güçleri yavaşlıyor ve sürekli bir geçtiğimiz seçimde olduğu gibi gergin bir hava da oluşuyor. Bir gerçeği göz ardı etmemek lazım, demokrasinin tecelli ettiği yer, sandıktır. Sandık dışında medet umma, çözüm arayışına girmek, hem huzura hem istikrara hem de demokrasiye verilecek en büyük zarardır. 11 Yıllık iktidar dönemimizde zaman, zaman milli irade dışında girişimlerle hep karşılaştık, ama her seferinde halkın gücü milletin gücü galip çıktı” dedi.

"ÜLKEYİ SİYASETÇİLER YÖNETİR CEMAATLER DE İRŞAT EDER"

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cemaatlerin siyasete yön verme çabalarını da eleştirerek, “Siyaset kendi işini yapacak, cemaat kendini işini. Biri diğerinin alanına girmeye heveslendiği zaman orada kargaşa doğar. Yüz binlerce milyonlarca vatandaşımız elinden avucundan artırdığı her türlü imkanı cemaatlere veriyor. Niye veriyor, ’Burada bizim çocuklarımız iyi yetişsin diye, dinini öğrensin, milletini bayrağını seven gençler olarak yetişsin’ diye. Yoksa burada ki kaynaklarla ben çok güçlendim artık ülkeyi yönetebilirim gibi bir hevese kapılanlara bir destek değildir. Bu seçimlerin verdiği en büyük mesaj budur. Ülkeyi siyasetçiler yönetir cemaatlerde irşat eder. Siz irşat işiyle yetinin ülkeyi yönetme hevesine kapılmayın. Bu mesajı umarım herkes almıştır. Bundan sonraki hal ve hareketlerinde faaliyetlerinde ona göre duruşlarını ortaya koyarlar. Milletin fertleri arasında da herhangi bir husumet oluşturmazlar. Hiçbir zaman bu yaşadığımız olaylardan dolayı dininde, diyanetinde olan masum ve temiz vatandaşlarımızı hedef almadık. Bu kuruluşlara destek verenlere da ’niye destek verdin’ diye sorgulamadık. Çünkü bizim insanımızın inancında vardır. Bizim insanımızın hayat tarzında vardır. ’Komşusu aç yeterken tok olan bizden değildir’ diye Peygamberimizin öğüdü hepimiz içindir. Biz bunları esas alarak hep yardımcı olduk, hep elimizden gelenin daha fazlasını vermenin gayretinde olduk. Ama bunlar dediğim gibi irşat amaçlı, hizmet amaçlı. Bu amacı başka yönlere çekenler hata yapmıştır. Dolayısıyla hatadan dönmekte erdemdir. 30 Mart bu hatanın kabul edilemez bir hata olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hiç kimse milli iradenin bileğini bükemez, olayın özü budur. Hangi isim, hangi kisve altında gelirse gelsin millet iradesine toslar geri döner. Bir kez daha böyle olmuştur. İnşallah bu ve buna benzer olaylar bir daha bu ülkede yaşanmaz. Enerjisini de boş yere harcanmaz, enerjimizi geleceğimiz için gençlerimiz için ülkemizin 2023 hedefleri için daha fazla kullanırız, hepimizin arzu ettiği budur. Ülkemizin barış ve kardeşlik ortamının devam etmesidir” şeklinde konuştu.

Yıldırım, konuşmasının ardından Erzincan Belediyesi’nden ayrılarak, ziyaret ve temaslarına devam etti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim