• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Binali Yıldırım: "Türk Milletiyiz Ve Bununla Gurur Duyuyoruz"

Binali Yıldırım: "Türk Milletiyiz Ve Bununla Gurur Duyuyoruz"
Bayındır'da bulunan Hacı Sinan Camisi ve Külliyesinin açılışına katılan Binali Yıldırım, "Geçmişine sahip çıkmayan geleceğini inşa edemez" dedi.

Bayındır'da bulunan Hacı Sinan Camisi ve Külliyesinin açılışına katılan Binali Yıldırım, "Geçmişine sahip çıkmayan geleceğini inşa edemez" dedi. Türk milletinin dünyada tek olduğunun altını çizen Yıldırım, "Türk milleti dünyada hem esaret altına girmeyen hem de esaret altına almayan tek millettir" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi açılış ve görüşmeler için İzmir'in ilçeleri Bayındır ile Ödemiş'e geldi. Günün ilk programında Yıldırım, Bayındır'da bulunan Hacı Sinan Camisi ve Külliyesinin açılışında yer aldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekillerinin yanı sıra açılışa halk yoğun ilgi gösterdi.

Açılışta konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bayındır, Osmanlı'nın da has bahçesi olmuş bir belde. Bayındır'a geldiğimde kendimi öz yuvamda hissediyorum. Bugün Hacı Sinan Camisi ve Külliyesinin açılışını yapıyoruz. Geçmişine sahip çıkamayan millet geleceğini inşa edemez. Bunlar bizim başarı öykülerimizdir. Hacı Sinan Camisi külliyesi ile birlikte ortaya çıkarıldı. Bir hamam var orayı da külliyeye katacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bununla da yetinmeyip tarihimize kültürümüze olan saygımız nedeni ile Hacı İlyas Camisinin de çevresini açacağız. Bıyıklar Camisinden çevresini açıp orayı da gül bahçesine açacağız. Bir yandan Bayındır'ın geleceğe yönelik hizmetlerini birer birer gerçekleştirirken, diğer yandan da Bayındır'ın geçmişini en iyi şekilde yaşatacağız."

"TOKİ İÇİN 236 KONUTLUK PROJE DAHA HAZIRLIYORUZ"

Bayındır ilçesine yapılanlardan bahseden Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Hükümet Konağı yapılıyor. 147 TOKİ binası bitmek üzere. Ama bunlar yetmez TOKİ için yeni bir 236 konutluk proje hazırlıyoruz. Bayındır çiçeğin başşehri. Sizin çiçekleriniz Türkiye'nin her köşesini süslüyor. Çiçekçilik için gereken her şeyi yapmaya hazırız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi daha fazla çiçek alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 12 milyon çiçek alıyormuş 17 milyona çıkacak. Temmuz ayından itibaren doğal gaz Bayındırlı ile buluşuyor. 2017 sonuna kadar Bayındır'ın her yerinde doğal gaz olacak. Bu sene Bayındır çevre yolu dahil duble yollar tamamen bitecek."

"TÜRK MİLLETİ HEM ESARET ALTINA GİRMEYEN HEM DE ESARET ALTINA ALMAYAN TEK MİLLETTİR"

"Tek millet tek vatan, ay yıldızlı tek bayrak" diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu ülkeyi bölmek isteyenlere Bayındır'dan vereceğimiz cevap budur. Bu bayrak geçmişten geleceğe dalgalanmaya devam edecek. "Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Bu bayrağın rengi şehitlerimizin o yere dökülen mübarek kanlarıdır. Bu bayrak bağımsızlık karakteridir. Bu yıldız bu vatan uğrunda hayatını seve seve feda eden her bir şehidin sembolüdür. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onlar ölü değil onlar bu milletin kalbinin tam ortasında yaşıyor. Biz 78 milyon vatan evladı onlar sayesinde hür ve bağımsız. Bu güzel vatanı bize bağışlayan, emanet eden bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. Bizimde görevimiz atalarımızdan aldığımız bu güzel yurdu bir taşına zarar gelmeden teslim etmektir. Onun için kuru gürültüye kulak vermeyin. İlk kurşunu atan düşmanı bu ülkeden atan İzmir'dir."

Anadolu istilasının İzmir'den başladığını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bağımsızlığı yine İzmir'de tamamlandı. İzmir Türkiye'nin özelidir. Bazıları Türküm demekten itina ediyor. Bu milletin içinde herkes var. Niye Türklükten bu kadar itina ediyorsunuz. Türküz, Türk milletiyiz ve bununla da gurur duyuyoruz. 36 farklı meşrep 50 kökenden herkesin bir olarak kardeşçe yaşadığı bir yerden bahsediyoruz. Bizim kökenimizde zulüm ve sömürgecilik yok. Bizim tarihimizde bağımsızlıktan taviz yok. Esaret altına girmeyen dünyada iki millet var. İngilizler ve Türkler. Ama Türkler hem esaret altına girmeyen hem de kimseyi esaret altına almayan tek millettir."

Suriye'den kaçan sığınmacılara sahip çıktıklarını da belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Üç milyon insanı bağrına basmış bir milletiz. Yaşam hakkı en mukaddes haktır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Osmanlı bu ilke ile üç kıta da hükümdarlık yaptı. Masumları mağdurları kardeşçe bir arada yaşattı. Osmanlının torunlarına da bu hoşgörü yakışır. 2002'de yola çıkarken, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek yola çıktı. Fatih Sultan Mehmet, nasıl gemilerini karadan geçirdiyse onun torunları da Recep Tayyip Erdoğan'da trenleri denizin altından geçirdi. Görevi devralan başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu ile beraber işimize hız kesmeden devam edeceğiz."

TARİHİ ESERLER ÇOK

Açılış törenine katılan Aziz Kocaoğlu da, "Hacı Sinan Camisi ve Külliyesi hayırlı olsun" diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: "Bergama bölgesinde çok büyük tarihi eserler var. Ege Bölgesi insanlık kalıntılarının yoğun olduğu bölgelerden biri. Meclis üyemiz Azat Fazla hakkı rahmetine kavuştu. Buradan baş sağlığı diyorum. İzmir için çok büyük kayıp oldu."

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, "220 milyon TL bir kaynak aktarıldı. 200'e yakın proje çizimi var. 2013'te başlayan bu esere 3.5 milyon TL harcanmış oldu. Gerçekten güzel bir eser ortaya çıktı. Böyle güzel eserlerle insanların gönüllerine seslenmiş oluyoruz" dedi.

Açılış sonrası Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Projesi kapsamında çocuklara bisiklet dağıtıldı.

Binali Yıldırım: "Türk Milletiyiz Ve Bununla Gurur Duyuyoruz"

Binali Yıldırım: "Türk Milletiyiz Ve Bununla Gurur Duyuyoruz"

Binali Yıldırım: "Türk Milletiyiz Ve Bununla Gurur Duyuyoruz"

Binali Yıldırım: "Türk Milletiyiz Ve Bununla Gurur Duyuyoruz"

Binali Yıldırım: "Türk Milletiyiz Ve Bununla Gurur Duyuyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim