• BIST 9701.67
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Binali Yıldırım: "Seçilirsek, sadece çalışacağız"

Binali Yıldırım: "Seçilirsek, sadece çalışacağız"
AKP İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Eğer 30 Mart seçimlerinde İzmir'de, ilçeleriyle büyükşehirde sizin teveccühünüze mazhar olup belediye başkanı olursak, sadece çalışacağız, hizmet edeceğiz." dedi.

Yıldırım, İzmir Denilizliler Derneği'nin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci onuruna Kaya Termal Otel'de düzenlediği yemeğe katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmada, İzmir'de yaşayan Denizlililerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldırım, bu fırsatı sundukları için dernek yöneticilerine teşekkür etti.


 Yıldırım, İzmir'de Denizli'den göç etmiş yaklaşık 151 bin kişi bulunduğunu, bunun da İzmir'in bir zenginliği olduğunu dile getirdi.

 İzmir'in, İstanbul gibi Anadolu'dan, bunun yanı sıra Balkanlar'dan göç alan bir şehir olduğunu ama İstanbul ile arasında, göç edenlerin hemşehri bilinci açısından önemli bir fark bulunduğunu anlatan Yıldırım, "İzmirlilik aidiyeti belki de bütün illerde olmadığı kadar kısa sürede elde ediliyor. Nereden gelirseniz gelin ortalama 1,5 yılda, burada yaşan kendini İzmirli olarak görüyor. Bu özelliği İstanbul'da bulamazsınız. Kişi 50 yıl önce de gelse İstanbul'da kendi memleketini yaşar ve memleketindeki yaşamını değiştirmeden devam eder" diye konuştu.

 İzmir'in, her alanda Ege bölgesindeki diğer illerden ayrı düşünülemeyeceğini, İzmir'de ne yapılırsa bu hizmetin aynı zamanda Denizli'ye, Aydın'a, Uşak'a, Manisa'ya, Muğla'ya yapılmış anlamına geldiğini, aynı şekilde o illerdeki gelişmelerin İzmir'e katkısı bulunduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"İzmir'in geçmişte olduğu gibi bölgesindeki, çevresindeki illeriyle Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak büyük potansiyeli olduğunu biliyoruz. Sizler, İzmir'e yerleşmiş Denizlililer, iş hayatında büyük bir topluluğu çalıştırıyorsunuz. Ekonomiye büyük katkı sağlıyorsunuz. İzmir'in kalkınması, gelişmesi için büyük çaba sarf ediyorsunuz. Biz de önümüzdeki 5 yıllık dönem için yerel kalkınma adına siz hemşehrilerimizden destek bekliyoruz.

 Genel olarak, 11 yıllık görevim sırasında arkadaşlarım bana bir sıfat uygun gördüler, 'bu bakan az konuşur ama soyadı gibi iş yapar'. Geçmiş 11 yıl hizmeti paylaşmaya kalksam saatler sürer. Denizlili hemşehrilerime şunu söylemek isterim; biz eğer 30 Mart seçimlerinde İzmir'de, ilçeleriyle büyükşehirde sizin teveccühünüze mazhar olup belediye başkanı olursak, sadece çalışacağız, hizmet edeceğiz, onun dışında bizden hamaset beklemeyin, husumet hiç beklemeyin. İşimiz sevgi, samimiyet, saygı olacak. Çünkü biz, 'insanı yücelt ki, devlet yücelsin' ilkesiyle çalışıyoruz. Hiçbir zaman 'sen şucusun, bucusun' diye bakmadık. Hepimizin farklı özellikleri var, asla ve asla farklılıklarımızı ön plana çıkarmadan, farklıklarımızı zenginliğimiz olarak görerek, sevinçlerimizi ortak değer olarak paylaşacağız. Türkiye'nin ve İzmirimizin sorunlarını çözmek için için canla başla emrinizde olacağız."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim