• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Binali yıldırım operasyonlarla ilgili açıklama yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, daha seçim çalışmalarına başladığı gün, vardiyalı oyuncu olarak nitelendirdiği kişilerin operasyon ve tezgahlarla kendisini saf dışı bırakmaya çalıştığını söyledi.
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, daha seçim çalışmalarına başladığı gün, vardiyalı oyuncu olarak nitelendirdiği kişilerin operasyon ve tezgahlarla kendisini saf dışı bırakmaya çalıştığını ancak Ak Parti'nin yürüyüşüne kararlılıkla devam ettiğini söyledi.
 
Yıldırım, Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 11 yılda çağ atladığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalıştıklarını anlattı.
 
Seçimi "ideolojinin, hamasetin, boş lafın değil hizmetin, kalkınmanın İzmir'i uçurmanın seçimi" şeklinde nitelendiren Yıldırım, İzmir-Bergama-Çanakkale yolunun eski halinin içler acısı olduğunu, yeni yollarla ulaşımın rahatlıkla sağlanabildiğini belirtti.
 
"Bizim uzmanlığımız iş, hizmet yapmak"
 
İzmir'in konumunu hak etmediğini, kentin hamaset ve nutuk yerine hizmete ihtiyacının olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Herkesin bir uzmanlığı var. Bizim uzmanlığımız iş yapmak, hizmet yapmak. Muhalefetin, rakiplerimizin de uzmanlığı laf yapmak. Onlar bu işi iyi bilirler. Biz arpa boyu laf yapıp kilometrelerce yol yaparken, onlar kilometrelerce laf ettiler bir arpa boyu iş yapmadılar" dedi.
 
Türkiye tarihinde iş yapılan yılların belli olduğunu, 1950'lerde merhum Adnan Menderes'in de yaptığı hizmet karşılığında idam edilerek cezalandırıldığını söyledi.
 
Ankara-İstanbul arasındaki hızlı trenin, 1973 seçimlerinde vaat edildiğini ancak bunu 12 hükümetin ardından Ak Parti'nin gerçekleştirdiğini hatırlatan Yıldırım, gelecek aylarda Ankara-Eskişehir-Sakarya-İzmit-İstanbul hızlı trenini de açacaklarını kaydetti.
 
 "Biz yolsuzluktan anlamayız, yol yaparız"
 
Dünyanın sayılı projelerinden Marmaray'ı hizmete açtıklarını, 3. köprünün ayaklarının 180 metreye yükseldiğini, 3. havalimanının da ihalesini yaptıklarını ifade eden Yıldırım şöyle konuştu:
 
"Bütün bunları yaparken bazıları rahatsız oldu. "Bu Türkler fazla oluyor" dediler. Dikkatlerini çekti ama hiç kimse rahatsız olmasın. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık ayağı üzerinde durabilen, en büyük projeleri kararlılıkla gerçekleştiren bir Türkiye'dir. IMF'nin kapısında el pençe divan duran bir Türkiye değil. Bunu görenler mayıs ayı sonunda bir çevre senaryosuyla harekete geçtiler. İstikrarı bozmak, ülkede devam eden güveni sarsmak ve Türkiye'yi tekrar muhtaç hale getirmek amaç buydu ama olmadı. Bu millet yemedi, cevabı verdi. Noldu bu sefer aralıkta başka bir DEneme, yolsuzluk. Hemşehrilerim bu ülkede yolsuzluğun arkasında hiç kimse duramaz. Yolsuzluğu hiç kimse savunamaz. 11 yıl geçti. İktidara talip olanların ürettikleri ortaya koydukları bir proje var mı. İktidar olunca ne yapacaklarını duydunuz mu. Tek ürettikleri şey çamur atmak. "Yolsuzluk yaptınız, yolsuzluk yapıyorsunuz". Biz yolsuzluktan anlamayız, biz yol yaparız. Bizim işimiz yol yapmak. Yolsuzluk olsaydı bu yollar nasıl yapılacaktı. Bu havaalanları, limanlar, hastaneler, okullar nasıl yapılacak. Türkiye bir köşeden bir köşeye nasıl imar olacak. Birisi bunun cevabını versin."
 
"Tezgahın başındakiler vardiyalı"
 
Muhalefetin kendisine yönelik "11 yılda İzmir'e ne yaptı" söylemini anımsatan Yıldırım, "Buyursunlar konuşalım. Hazırız. İzmir'e de yaptıklarımızı, Türkiye'ye de yaptıklarımızı da konuşuruz. Bizimle hiç kimse hizmet konuşamaz. Hizmette bize kimse rakip olamaz" dedi.
 
Yıldırım, dünyanın sayılı limanlarından olan Çandarlı Limanı'nın tamamlandığında 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını, İZBAN hattının Bergama'ya kadar uzatılacağını dile getirerek kentin 14 yılda kaybettiğinin hesabının 30 Mart'ta sorulacağını ifade etti.
 
İzmir merkezli operasyona da değinen Yıldırım, "Bu yola çıkarken bize "Hoşgeldi" dediler. Hemen bir operasyon, bir kargaşa bildik şeyler. Tezgah aynı oyuncuları değişiyor. Tezgahta fark yok ama tezgahın başındakiler vardiyelı. Biri gidiyor, biri geliyor. Kim gelirse gelsin Ak Parti yürüyüşü kararlılıkla devam ediyor. Durmak yok, yılmak, yorulmak yok yola devam. Biz bu yola boşuna çıkmadık. Bu yolun sonunda hizmet var. Bu yolun sonunda halkın da Hakk'ın da rızası var. Onun için bu yoldan ayrılmayız" diye konuştu.
 
Ak Parti Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper, Yıldırım'a heybe ile içerisine koyduğu Bergama tulumu, bal, çam fıstığı, köy ekmeği hediye etti.
 
Bergama ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Yıldırım, Ak Parti Bergama İlçe Başkanlığı ile Kınık ilçesine bağlı Poyracık Belde Belediyesi'ni de ziyaret etti.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim