• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Binali Yıldırım hamsi dağıttı

Binali Yıldırım hamsi dağıttı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Hamsi Festivali'ne katıldı. 10 bin kişilik hamsi ikramının yapıldığı festivalde Bakan Yıldırım standın başına geçip vatandaşlara hamsi dağıttı.

Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısında ilk kez düzenlediği Hamsi Festivalin'de 10 bin kişiye hamsi ikramında bulundu. Hamsinin tadına bakmak isteyen binlerce vatandaş, saatler öncesinden sıraya girdi. Soğuk ve yağışlı havaya aldırmayan vatandaşlar, ellerinde şemsiyelerle hamsinin tadına bakmak için metrelerce kuyruk oluşturdu. Hamsinin tadına bakan vatandaşlar horon ve kemençe eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan festivale Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAKAN BİNALİ YILDIRIM HAMSİ SIRASINA GİRDİ

Cuma Namazı sonrası Haliç kıyısında düzenlenen festivale katılan Bakan Binali Yıldırım, hamsi sırasına girdi. Sonrasında vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, standın başına geçerek elleriyle vatandaşlara hamsi ikramında bulundu. Vatandaşlarla birlikte sıraya giren Bakan Yıldırım, “Hamsi festivalindeyiz. Mübarek Cuma günü vazifemizi eda ettik. Burada festivalde vatandaşla beraberiz. Sıraya gireceğiz. Bize torpil yok” dedi.

"FESTİVALLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Festivalde binlerce kişiye hamsi ikramı yapılacağını belirten Başkan Remzi Aydın, “Yağmurlu bir havada bereketi yaşıyoruz. Hem Cuma günü bereketini yaşıyoruz. Namazlarımızı eda ettik sonrasında manevi beslenmemizin yanı sıra maddi beslenmemizi sağlıyoruz. Amaç birlik beraberlik, sevgi , coşku, heyecan. Mini festival havasında bir festival yapıyoruz ve ilk kez yapıyoruz bu festivali. İnşallah bu etkinliklerimizi daha da güzel bir şekilde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

"HAMSİNİN KOKUSUNU DUYDUM GELDİM"

Hamsiyi çok sevdiğini söyleyen Zeynep Noyan, dakikalar öncesinden sıraya girdiğini belirtti. Noyan, “Karadenizliyim, hamsinin kokusunu duydum, geldim festivale. Rizeliyim, ben de evde yaparım hamsinin her çeşidini. Pilavını yaparım, ekşilisini yaparım, yumurtalısını yaparım, kızartmasını yaparım” şeklinde konuştu.

Hamsi festivalini çok beğendiğini dile getiren Ahmet Sağır, “Hamsi çok güzel. Bizim kanımız canımız zaten hamsi. Hamsi olmadan yaşamayız. Eşim evde yapıyor ama burada açık havada daha güzel oluyor” ifadelerini kullandı.

Ayşe Duman ise, “Şemsiyemi almadan gelmişim. Karadenizliyim, çok seviyorum. Her hafta sonu evde hamsi yaparız. Karadenizli olmaktan da ayrıca gurur duyuyorum. Çok seviyoruz hamsiyi. Yağmur çamur demedim geldim” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim