• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bin kişi eğitim aldı, 300 kişi istihdam edildi

Bin kişi eğitim aldı, 300 kişi istihdam edildi
MEKSA Vakfında, geçtiğimiz mesleki ve girişimcilik eğitimi alan bin 184 kişiden 300'ü ilk etapta iş sahibi oldu.

MEKSA Vakfında, geçtiğimiz mesleki ve girişimcilik eğitimi alan bin 184 kişiden 300'ü ilk etapta iş sahibi oldu. Hedef, 2018 yılı sonuna kadar eğitim alan diğer kursiyerlerin de istihdama kazandırılması.

MEKSA Vakfı Başkanı Sertaç Işık, 2017 yılında yaptıkları çalışmalar ve 2018'de yapmayı planladıkları projelerle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. MEKSA Vakfının 2017 yılında özellikle mesleki eğitim kampüsü anlamında ilk çalışmalarını başlattığını belirten Işık, oldukça yoğun bir çalışma süresi geçirdiklerini söyledi. Işık, "Bu süreçte de birçok kurum ve kuruluşla ortak işbirliği halinde projeler üretmeye çalıştık. Uygulanan bu mesleki eğitimler kapsamında toplam bin 184 kişi 2017 yılı içerisinde merkezimizden faydalandı. Bunlar sadece mesleki ve girişimcilik eğitimleriydi. Bunun dışında yaklaşık 14 bin kişiye farklı alanlarda seminer verdik. Hedef grubumuzun özellikle başta kadınlar olmak üzere dezavantajlı kişiler olduğu düşünüldüğünde bu seminerlerin de çok büyük katkılarının, artı değerlerinin olduğunu gördük" dedi.

"Eğitim verdiğimiz herkesin istihdam edilmesini hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğinin kendileri için öncü olduğuna değinen Işık, şöyle devam etti:

"Bu mesleki eğitimleri gerçekleştirirken, sonrasında da istihdamı hedeflerken tabi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği bizim için de öncü oldu. Bu istihdam seferberliği kapsamında işletmelerin de hassas davranıp bütün grupların istihdamını gerçekleştirmelerini hedefliyoruz. İlk aşamada, 2017'de kurslarımız bittikten sonra bin 184 öğrencimizden 300'ü hemen iş bulma imkanına kavuştu. 2018 yılı sonuna kadar da 600 kişinin daha istihdam edilmesini bekliyoruz. Aslında 2018 yılında, 2017'de eğitim verdiğimiz herkesin istihdam edilmesini hedefliyoruz."

"İstihdamı arttırmak için mesleki eğitimler veriyoruz"

2018 yılında yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili de bilgi veren Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2018 yılı çalışmalarımız içerisinde özellikle SODES destekli çalışmalar gerçekleştirdik. MEKSA'nın kendi uyguladığı SODES projesi dışında denetimli serbestlik, Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği ve DESOB ile birlikte planladığımız SODES projelerimiz devam ediyor. Bu mesleki eğitimlerin dışında bu sene Avrupa Birliği ile ilgili projelerin yazılma dönemi. Birçok alanda hibe programları açıldı, biz de var olan kampüsümüzde elimizden geldiğince en verimli hali ile kullanmaya çalışıyoruz. Buradaki amacımız, mesleki eğitimleri verirken istihdama yönelik çalışmaları da gerçekleştirmek. Biz katılımcıların, istihdam edilebilinirliklerini arttırabilmek için mesleki eğitimler veriyoruz. Bunun dışında da işletmelerin vakfımızı tanıması dolayısıyla eleman ihtiyaçları konusunda bizleri arıyorlar ve bizler de bu yönlendirmeleri elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim