• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Bim 2015 Yılı Karını Açıkladı

Bim 2015 Yılı Karını Açıkladı
Türkiye perakende sektörünün önemli şirketlerinden BİM, 2015 yılında yıl yüzde 21 büyüme ile cirosunu 17,4 milyar TL düzeyine çıkardı.

Türkiye perakende sektörünün önemli şirketlerinden BİM, 2015 yılında yıl yüzde 21 büyüme ile cirosunu 17,4 milyar TL düzeyine çıkardı.

Türkiye perakende sektörünün önemli şirketlerinden Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM) her yıl Mart ayında düzenlediği basın toplantısıyla, 2015 yılı mali sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. BİM İcra Kurulu Üyeleri Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu'nun katıldığı toplantıda şirketin ticari ve finansal performansının yanı sıra 2016 yılı hedefleri ele alındı. Geçtiğimiz yılbaşında açıkladığı yüzde 20 büyüme hedefini gerçekleştiren BİM cirosunu 17,4 milyar TL düzeyine çıkardı. BİM'in bu yılki bilançosunda en önemli gelişme ise karlılık alanında yaşandı. BİM, özellikle satış öncesi verimlilik artırmaya yönelik uyguladığı yeni önlemler sayesinde 2015 yılında bir önceki yıla göre karlılık artışı yüzde 48 olarak gerçekleşti.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "BİM güçlü ve sürdürülebilir büyümesi, yüksek tüketici güveni ve her yıl sağladığı güçlü istihdam artışıyla sektörde ve Türkiye ekonomisinde istikrar ve güven unsurudur. Performansımızın yanı sıra geçen yıl kazandığımız ödüller de bu durumun bizim dışımızdaki sektör ve kamuoyu tarafından da fark edildiğini gösteriyor. Tüketici Güven Endeksi'nde son 3 yıldır birinci şirketiz. En çok insan çalıştıran 3'üncü şirket ödülüne sahibiz. Ayrıca SGK'nın En Çok Prim Ödeyen Kuruluşlar Ödülü'nde perakende sektörü birinciliğini ve Türkiye üçüncülüğünü kazandık. Küresel perakende sektörünün yükselen yıldızıyız. Dünyaca ünlü danışmanlık firması Deloitte'un "2016 Perakende Sektörünün Küresel Güçleri Raporu'nda 153'üncü sırada yer aldık. Ayrıca küresel perakendeciler arasında en hızlı büyüyen 21'inci perakendeci olduk. Hizmet etmeye, tüketiciye ve ekonomiye değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

RAKAMLARLA BİM'İN 2015 PERFORMANSI

2015 yılında BİM, 2 bin 595 yeni çalışana istihdam sağladı ve Türkiye çapında 470 yeni mağaza açtı. Böylelikle yıl sonu itibarı ile BİM'in mağaza sayısı 4 bin 972'ye yükseldi, çalışan sayısı ise 30 bini aştı. BİM'in büyümesinde ve müşteri memnuniyetini artırmasında önemli rol oynayan özel markalı ürünlerin satışı ise, bir önceki yıla göre yüzde 21,5 artarak 12,2 milyar TL düzeyine çıktı.

BİM'in, tüketicilerin gıda, kişisel bakım ve genel temizlik ihtiyaçlarını en iyi kalitede, yüksek standartlarda üretilmiş ve sürekli düşük fiyatlardan satışa sunulan sağlıklı ve taze ürünlerle karşılamayı hedefleyen yeni perakende konsepti FİLE 2015 yılında mağazalarının sayısı geçen yıl 9'a çıktı.

BİM'in tüketiciye sunduğu indirimli perakende iş modeli ile 2015 yılında Fas'ta 279, Mısır'da ise 140 mağaza ile tamamladı.

Toplantıda söz alan BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu ise, BİM'in 2016 hedefleriyle ilgili açıklamalara geçmeden önce ilk kez BİM'in temel gıda maddeleri ile ilgili, enflasyon ile mücadelede ve müşterilerine sadakat konusunda duydukları büyük sorumluluk duygusunun en açık kanıtı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"BİM'in büyümesinin en temel nedeni müşterileri ile arasında kurduğu karşılıklı güvene dayanan benzersiz ilişkidir. Büyüyoruz çünkü müşterilerimizin bize olan teveccühü büyüyor. Büyümemizin en temel gücü onların bize olan sarsılmaz güvenidir. 2016'da yine büyüme hedefimiz çift haneli. yüzde 20 oranında bir büyüme öngörüyoruz. 700 milyon TL yatırım yaparak altyapımızı güçlendirmeyi ve en az geçen seneki kadar yeni mağaza açarak 3.500 kişiye yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca bu süreçte gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı yatırımlarımızla büyüme planlarımız aynen devam edecek".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim