• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Bill Gates de istenmiyor...

Microsoft'un en büyük 20 hissedarından üçü Bill Gates'i firma için engel olarak görüyor.
Steve Ballmer’ın göz yaşlarıyla dolu veda konuşması hepimizin içini acıttı. Ancak 13 yıldır firmayı yöneten Ballmer’ın gidişi Microsoft’un yeniden başarıya ulaşmak için atabileceği en büyük adımdı. Microsoft hissedarlarının çoğu böyle düşünüyor ve "yeni dönemde yeniden dünyayı değiştireceğiz” şeklinde açıklamalar yapıyorlar.
 
Ballmer’ın gidişi yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor fakat bu değişimlerin ne kadar radikal olacağı Bill Gates’e bağlı. Reuters’a göre, Microsoft’un en büyük hissedarlarından üçü gerçek anlamda bir değişim için Bill Gates’in de gitmesi gerektiğini düşünüyor.
 
Reuters söz konusu hissedarlarla yaptığı isimsiz röportajlardan aşağı yukarı aynı yanıtı aldı: “Gates’in varlığı yönetim kurulunun yeni stratejileri etkin bir biçimde benimsemesini engelliyor ve yeni CEO’nun da radikal değişikler yapması için ihtiyaç duyacağı yetkileri sınırlıyor”
 
Microsoft’un patronu Gates zamanının büyük bir bölümünü eşi Melinda Gates ile kurdukları vakıfın işlerine harcıyor ancak yine de onun varlığı alınan kararları büyük ölçüde değiştiriyor. Sonuçta Bill Gates…
 
Yönetim kurulunu endişelendiren bir diğer durum ise Gates’in yıllardır firmayı yönetiyor olabilmesi. Steve Ballmer 13 yıl boyunca birçok dev hataya imza atmasına rağmen görevine devam etmişti. Bu da bazı hissedarların “acaba kararları Ballmer değil de Gates mi veriyordu?” şeklinde düşünmesine sebep oldu. Bill Gates’in Microsoft’taki hisselerini satmaya yanaşmaması da buna işaret ediyor. Çünkü şu an elinde en fazla hisse bulunduran kişi, doğal olarak da en büyük hissedar kendisi.
 
Bill Gates’in varlığından rahatsız olan üç hissedarın her birinin Ford CEO’su Alan Mulally’yi yeni Microsoft CEO’su olarak görmek istemeleri de bir diğer ilginç not. Daha da ilginci bu üç hissedarın toplam hissesi firmanın %5′i anlamına geliyor. Bill Gates ise %4,5′i elinde bulunduruyor. Görünüşe göre bu üçlü Microsoft’un geleceği konusunda hemfikirler ve Bill Gates’in olmadığı bir yönetim kurulunda %5′lik hisse oranları ile firmanın ‘karar vericileri’ konumuna gelebilirler.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim