• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bilişimin kalbi bu fuarda atacak

Bilişimin kalbi bu fuarda atacak
Kocaeli'yi bilişimin ana belleği konumuna getirmek için projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, 23-26 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı'nı...

Kocaeli'yi bilişimin ana belleği konumuna getirmek için projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, 23-26 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı'nı hayata geçiriyor. Türkiye'nin ilk ve tek Bilişim Festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı'nda dev teknoloji firmalarının yanı sıra bilişimin dahi isimleri bir araya gelecek.

Artırılmış sanal gerçeklik ana temalı Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak. Ana teması "Sanal ve Artırılmış Gerçeklik" olarak belirlenen fuarda; ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli'yle tanıştırmak amaçlanıyor. Fuar kapsamında; sanal ve artırılmış gerçeklik, bilişim, yazılım, 3D, simülasyon, sanal gerçeklik, yeni nesil eğitim setleri, robotik, maker, akıllı ev teknolojileri, akıllı şehirler, GSM sektörü, endüstri 4.0, interaktif eğitim yazılımları, yapay zeka alanlarında Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.

Bilişim Festivali'ne dönüşecek

Dijital sektörde fuar ve festival anlayışını bir araya getirecek olan Kocaeli Bilişim Fuarı, 4 bin 247 metrekarelik alanda misafirlerini ağırlayacak. Bilişim firmaları, alan içi ve alan dışı etkinliklerle sektöre gönül verenlerin karşısında olacak. Sanal gerçeklik uygulamaları, en gelişmiş simülatörler, 3D yazıcılar, mobil uygulamalar, akıllı şehir sistemleri, inovatif ürünler ve görüntüleme sistemleri, sosyal medya uygulamaları, gelişmiş robotik uygulamalar gibi projelerin yanı sıra bilişim sektörünün baş döndürücü hızına eşlik edecek uygulamalarla Kocaeli Bilişim Fuarı, adeta bir bilişim festivaline dönüşecek. Sektörün lokomotif firmalarının yanı sıra Kocaeli'den de bilişim firmaları fuarda açacakları stantlarda ürünlerini sergileyecek. Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Doğa Koleji, Teknoloji ve İnsan Koleji gibi eğitim kurumları da fuarda yer alacak.

İnsansı robot Sanbot, Kocaeli Bilişim Fuarı'nda

Artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip dinozor setleriyle her evde bir Jurassic Park olacak. Fuarda sergilenecek artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip dinozor düzenekleriyle dev yaratıklar asırlar ötesinden gelip fuarda canlanacak. Fuarda sergilenecek 3 boyutlu dinozor setleriyle çocuklar, binlerce yıl önce yaşamış dinozorlarla tanışacak. Kocaeli Bilişim Fuarı, insansı robotlara ev sahipliği yapacak. Sanbot adı verilen bu robotlar, insan hayatını kolaylaştırmak için üretilmiş. İnsansı robot Sanbot; karşılama, yönlendirme ve servis robotu olarak kullanılabildiği gibi, sorulan sorulara cevap veriyor, hatta satış bile yapabiliyor. Kocaeli Bilişim Fuarı'nda ise insansı robot Sanbot, fuara gelenleri karşılayarak, yönlendirmelerde bulunacak.

Dünya'nın en gelişmiş savaş simülatörü

Fuarda Sanal Gerçeklik(Virtual Reality)'in en gelişmiş örneklerinden olan "savaş simülasyonu" sergilenecek. Türkiye'de sanal gerçeklik sistemlerini profesyonel askeri eğitimler alanında hayata geçiren ilk örnek olan Comtra savaş simülasyonunu ilk deneyen ise o dönemde Milli Savunma Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık olmuştu. Bu sistem dünya üzerinde sadece ABD ve Türkiye'de bulunuyor.

Türkiye'nin endüstriyel robot markası olmaya aday ATAK Robot, Made in Gebze logosuyla fuarda görücüye çıkıyor. Kocaelili bilişim firmalarının da yer aldığı fuarda Made in Gebze logolu endüstriyel robot olan ATAK Robot'un çok ilgi çekmesi bekleniyor.

Dünyanın ilk ameliyathane eğitim simülatörü

Kocaeli Bilişim Fuarı, sağlık sektöründeki artırılmış sanal gerçeklik uygulamalarının da tanıtıldığı bir platform olacak. Hemşire, doktor ve ameliyat ekibi eğitimleri için geliştirilen Cerrahi Ameliyathane Simülatörü, ameliyat öncesi hazırlık ve ameliyat sırasındaki çeşitli senaryoları içeriyor. "Hemşireler için mayo masası hazırlama eğitimi simülatörü" karma gerçeklik teknolojisi ile geliştirilen dünyadaki ilk ameliyathane eğitimi simülatörü olma özelliğini taşıyor. Cerrahi simülatör projeleriyle insan hatalarına dayalı hasta kayıplarının azaltılması amaçlanıyor.

Yeni nesil eğitim modelleriyle yenilikçi, tasarımcı, üretken bireyler yetiştirmek mümkün. Oynayarak eğlenen, eğlenerek öğrenen, merak eden, çözüm üreten, sorgulayan, tasarımcı yeni bir nesil için; öğretmenle öğrenciyi buluşturan yenilikçi öğrenim çözümleri, eğlenerek ve yaparak öğrenmeyi destekleyen deney setleri, çocuklarımızın bilimin heyecanıyla öz güvenlerini geliştiren eğitim setleri de Kocaeli Bilişim Fuarı'nda olacak.

Kocaeli Bilişim Fuarı'nda sektöre yönelik ekipmanların yanı sıra öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim atölyeleri de önemli bir yer kaplıyor. Ağırlıklı olarak fuarın B salonunda konuşlanacak olan atölye alanlarında 4 gün boyunca eğitimler verilecek. Atölyeler alanında maker, makey makey, 3D tasarım, blok uygulama ve Albert School Atölyesi, M-Bot Robotik Kodlama, Scratch Kodlama eğitimleri verecek eğitimleri sunulacak. Sektörün dikkat çeken isimleri ise düzenlenecek söyleşilerde deneyim paylaşımında bulunacak. Robot yapımında en tecrübeli isim olan Mehmet Halit Calayır, Türkiye'nin en genç CEO'su Kadir Can Kırkoyun, 3D ile ilgili ülkemizde ilk firmayı kuran Koray Kurhan konuşmacılar arasında yer alacak. 4 gün sürecek konferans serisinde ayrıca Zeynep Dereli, Sinan Canan, Ruhi Çenet, CNN Türk'ün Para Dedektifi Cem Seymen, Bora Özkent, Bahadır Güngör, Muharrem Gezer deneyim paylaşımında bulunacak.

Bilişimin kalbi bu fuarda atacak

Bilişimin kalbi bu fuarda atacak

Bilişimin kalbi bu fuarda atacak

Bilişimin kalbi bu fuarda atacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim