• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

“Bilimsel ve yasal metroloji” anlatıldı

“Bilimsel ve yasal metroloji” anlatıldı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda "bilimsel ve yasal metroloji"nin...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda "bilimsel ve yasal metroloji"nin anlatıldığı etkinlik düzenlendi.

"Ulusal Metroloji Stratejisi ve Eylem Planı" ile Türkiye'nin kalkınması, sürdürülebilir bir rekabet gücüne sahip olması ve ulusal ekonomiye katkı sağlaması için metroloji alanında yapılması gereken iyileştirmeler ve gelişmeler için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 9 hedef başlığı altında 32 eylem belirlendi. Eylem planı içerisinde ulusal ve uluslararası alanda metrolojiye ilişkin etkinliklerin düzenlenmesi kapsamında Samsun, Kocaeli ve Bolu illerinde metroloji konusunda farkındalığı artırmak amacı ile bir dizi program planlandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda "bilimsel ve yasal metroloji"nin anlatıldığı etkinlik yapıldı. Etkinliğe, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Samsun İl Müdürü Selahattin Altunsoy, KÜSİ Çalışma Grubu İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özbey, OMÜ Yeşilyurt MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Samsun Teknopark yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Metroloji ölçüm bilimidir"

Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, metrolojinin anlamı ve tarihçesi hakkında bilgilendirme yaparak metrolojinin "ölçüm bilimi" olduğunu, meteoroloji ile karıştırılmaması gerektiğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, metrolojinin üniversitelerin tüm mühendislik ve fen bilimleri fakültelerinde ölçme alanında ders olarak verildiğini belirtti.

TÜBİTAK (UME) temsilcisi Sevda Kaçmaz, metrolojinin bilime nasıl katkıda bulunduğu ve Türkiye'de bilimsel metroloji faaliyetleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü personeli Uzman Ali Dildehan Özcan ve Uzman Yardımcısı Fehmi Atasoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen yasal metroloji faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, yasal metrolojinin vatandaşların ticari faaliyetlerindeki karşılaştıkları problemler ve il müdürlüklerinin denetimleri hakkında genel bilgiler aktardılar.

“Bilimsel ve yasal metroloji” anlatıldı

“Bilimsel ve yasal metroloji” anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim