• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Bilim Ve Sanat Merkezi, Aydın Ticaret Borsası Üyelerine Tanıtıldı

Bilim Ve Sanat Merkezi, Aydın Ticaret Borsası Üyelerine Tanıtıldı
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel ve yönetim kurulu üyeleri Aydın Ticaret Borsası Bilim...

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel ve yönetim kurulu üyeleri Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi ziyaret, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Ülgen, Yakup Er ve Abdülkadir Yıldız, Meclis Üyeleri Ali Çevik, Rıza Uyar, Ahmet Şenel beraberindeki 135 Borsa üyesi Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.

Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ömer Denizgezer; BİLSEM'ler, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli öğrencilerin, bilimsel düşünme, üstün veya özel yeteneklerini estetik değerlerle birleştiren, üretken, problem çözen bireyler haline gelmelerini sağlayan, özel eğitim kurumudur. Merkezimiz şu an ülkemizde bulunan 95 Bilim ve Sanat Merkezi'nden biri olduğu gibi, Aydın ilindeki ilk ve tek Bilim ve Sanat Merkezi olarak hizmet vermektedir. Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezimizde 14 öğretmenin görev yaptığını, 141 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, okul hakkında Aydın Ticaret Borsası üyelerine teknik bilgiler verdi.

ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLARIMIZA KATKI SAĞLAMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ

Meclis Başkanı Ahmet Bahri Erdel, bilim ve sanata yatkın, çok yönlü çocuklarımızın geleceğin ilim, bilim ve sanatçıları olarak yetiştirilmelerine katkı sağlamanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. Erdel, "Üstün zekalı çocuklarımızın yeteneklerinin en iyi şekilde geliştirilmesi ve ülkemize faydalı bireyler olmalarının önünü açmak için bilim ve sanat merkezleri önemli birer araçtır. İçerisinde bulunduğumuz bilgi toplumunda en büyük zenginlik donanımlı insan gücüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın büyük başarılara ulaşmasına katkı sağlayacak Bilim ve Sanat Merkezimiz, burada bulunan ve bulunamayan değerli üyelerimizin katkılarıyla yapılmıştır, tüm üyelerimize Şahsım ve Aydın Ticaret Borsası adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

AYDIN TİCARET BORSASI ÜYELERİNİN HEPSİNE TEK TEK TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de; "Öncelikle Aydın'da yaşayan öğrencilerimiz, aileleri adına sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Aydın'da Bilim ve Sanat Merkezi henüz yapılmamışken, bütün Aydın'daki üstün zekalı, üstün yetenekli çocuklarımız İzmir'e ve Denizli'ye gidiyordu. Aydın'ın bu güzel çocukları beyin göçü vermesin ve Aydın'da kalsınlar diye Sizlerin bereketli kazançlarıyla biz bu Okulu Aydın Ticaret Borsası Milli Eğitim Müdürlüğü ve Devlet İşbirliğiyle tamamladık. Bilim ve Sanat Merkezimizde şu anda 141 üstün zekalı, IQ'su yüksek, ileride ilimize büyük katkılar sağlayacak gençler eğitim görüyor ve sırada bekleyen bir çok öğrencimiz var. Sizler; iyi ki biz bu işe katkı sağlamışız diyeceğiniz bir eser ortaya çıkardınız çok teşekkür ediyoruz. Şimdi ikinci bir okula Borsamız el attı. Ben bir şahit olarak bunu dile getiriyorum Otizm okuluna yine Sizleri temsilen Aydın Ticaret Borsamızın adını vereceğiz. Devlet ve Borsa işbirliğinde Türkiye'de tek, dünyada sayılı bir merkez yapıyoruz. Daha hiç temeli atılmadan bize gelen yüzlerce insan biz bunu basından ve birçok yerden duyduk, bu işi yapanlara, bu işte emeği geçenlerden destek verenlerden Allah razı olsun diyerek şahsınıza ve ailenize dua alıyorsunuz. Bunu belki duymuyorsunuz ama, biz sizler adına çok duyuyoruz ve Sizlerle gurur duyuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Okulumuzu gezerken kendinizle gururlanmışsınızdır. Aydın Ticaret Borsası üyelerinin paraları böyle güzel eser bırakacak yerlere nasip olması da çok güzel bir duygu. Mimar Sinan gibi eser bıraktınız burası nesiller boyu sizin adınıza üstün zekalı ve üstün yetenekli gençler yetiştirecek. Hepinizin yolu açık olsun Şahsınıza tek tek teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bilim Ve Sanat Merkezi, Aydın Ticaret Borsası Üyelerine Tanıtıldı

Bilim Ve Sanat Merkezi, Aydın Ticaret Borsası Üyelerine Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim