• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık:

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB'lere rant amaçlı yaklaşanların elini yakacak düzenlemeler getireceklerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB'lere rant amaçlı yaklaşanların elini yakacak düzenlemeler getireceklerini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli başarıların altına imzasını attığını fakat bunun ülkenin taşıdığı potansiyel itibariyle yeterli olmadığını söyleyen Bakan Işık, "Sanayinin finansmana erişiminden Endüstri 4.0'a kadar Organize Sanayi Bölgelerindeki boş arazilerin değerlendirilmesinden Islah Organize Sanayi Bölgelerine kadar pek çok düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Artık "benim sermayem araziye, bina yapmaya yetmiyor" diyenler için "Sanayi Gayrimenkul Yatırım Modeli'ni getirmeyi hedefliyoruz. Sanayi 4.0'a Türkiyeyi önceden hazırlamak istiyoruz. 4. Sanayi Devrimi'ni arkadan takip etmek değil, tamamen içinde, aktör olmak istiyoruz. Bununla ilgili yasal düzenlemeyi de bu paketle hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgelerine rant amaçlı yaklaşanların elini yakacak düzenlemeler getireceklerini belirten Işık, "Konuyu en geç mayıs sonuna kadar TBMM'ye sevk etmeyi hedefliyoruz. Bunun için gerekli bütün çalışmaları yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ar-Ge ve inovasyon ile kamu-özel işbirliğini güçlendirme hedefi doğrultusunda TÜBİTAK'ı yeniden yapılandıracağız. TÜBİTAK, özel sektörün yaptığı işlerden çekilecek. Özel sektörün yaptığı veya yapabileceği Ar-Ge'ye TÜBİTAK'ı sokmayacağız. Gerekirse özel sektörden hizmet satın alacağız" dedi.

TÜBİTAK'ın "Temel Ar-Ge', "Nitelikli Ar-Ge" ve "Öncül Ar-Ge" olmak üzere 3 alana yoğunlaşacağını anlatan Işık, "TÜBİTAK, proje yönetim kabiliyetini geliştirecek, sistem entegrasyonuna çok daha fazla yoğunlaşacak. Bütün bunları yaptığımızda inanıyorum ki Türkiye'deki yaratıcı insan kabiliyeti, bizim gelişmiş dünyayla aramızı çok çok hızlı şekilde kapatmamızı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Işık, "Bursa teşvik sisteminde 1'inci bölgede yer alıyor. Eğer yatırımlar OSB'ye yapılırsa, 2'nci bölge desteklerinden yararlanıyor. Geçtiğimiz yıl çok önemli bir adım attık ve yüksek teknolojili yatırımların, nerede yapılırsa yapılsın, 5'inci bölge desteklerinden yararlanmasının önünü açtık. Şimdi ise ekonomi yönetimi olarak, seçeceğimiz bazı orta-yüksek teknolojili sektörlerde yapılacak yatırımların da 5'inci bölge desteklerinden yararlanmasını sağlamak amacıyla bir çalışma yürütüyoruz. Bu adım, Bursa için çok önemli olacak, zira Bursa'da orta-yüksek teknolojili sektörlerin önemli bir ağırlığı bulunuyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim