• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yeni anayasa ile ilgili olarak tek kişiye çok yetki verilecek tartışmalarına açıklık getirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yeni anayasa ile ilgili olarak tek kişiye çok yetki verilecek tartışmalarına açıklık getirdi. Özlü; büyük devlet adamlığı için geniş yetkiler gerektiğini belirterek, "Büyük devlet adamı olmak istemeyenler ufak tefek yetkilerle idare ederler" dedi.

AK Parti 16 Nisan'da yapılacak referandum'da sandık müşahitlerinin eğitilmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Başkanı Hikmet Keskin ile partililer katıldı. Eğitim Toplantısı öncesinde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü; büyük devlet adamlığı için büyük yetkiler gerektiğini dile getirdi. Özlü, "Bu noktada biz ne istiyoruz. Karşı taraf ne istiyor. Biz büyük Türkiye istiyoruz. Zaman zaman tartışmalarda izliyoruz. Bu kadar yetki bir ek adama fazla değil mi? Değerli kardeşlerim büyük devlet adamlarının büyük yetkileri olur. Öyle ufak tefek yetkilerle büyük devlet adamı olunmaz. Ama amacınız büyük devlet adamı olmak değilse mevcut yetkilerinizle istifade edersiniz. Şimdi ben sizlere sormak istiyorum. Amerika'nın başkanı var. Yeni Başkan Trump eski Başkan Obama. Tam başkanlık sistemi. Amerika başkanındaki yetkiler, Amerika Başkanına çok mu geliyor? Bakın Amerika'da ordu direk başkana bağlıdır. Başkan vur deyince ordu vurur. Öyle meclisten falan yetki istemez. Dolayısıyla değerli kardeşlerim büyük devlet adamı olmak istemeyenlerin büyük işler yapmak istemeyenlerin mevcut sistemde daha az yetkilerle istifade etmek isteyenlerin söylemleridir" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim