• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bilim, Sanat Ve Kültürün Merkezi Konya

Bilim, Sanat Ve Kültürün Merkezi Konya
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Bilim Merkezi'nin Konya'nın yeni cazibe...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Bilim Merkezi'nin Konya'nın yeni cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın üniversiteleri ve Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi ile bilimin merkezi haline geldiğini söyledi. Bilim Merkezi'ni ziyarete gelen öğrencilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Bilim Merkezi'nin Türkiye'nin ilk ve en büyük Bilim Merkezi olarak faaliyet gösterdiğini ve Konya'nın yeni cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Bilim Merkezi'ni her gün yaklaşık bin kişinin ziyaret ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, "Açılışından bu güne 1,5 yıl içinde 385 bin ziyaretçimiz Bilim Merkezi'mizde sergilerimizi gezdi, etkinliklerden yararlandı. Konya'mızın yeni cazibe merkezi olarak Bilim Merkezi Konya'nın ve sanayi bölgesinin tanıtımına, bölgenin gelişimine katkı yapıyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin bilim merakının artırılması ve bu alanda çalışmaya teşvik edilmesi konusunda da önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Konya'mızın geçmişte olduğu gibi tam bir bilim merkezi haline gelmesinde, bilimin, sanatın ve kültürün merkezi haline gelmesinde Bilim Merkezi'mizin büyük payı var" dedi.

Konya'nın 5 üniversitesi, 130 bini aşan öğrenci sayısı, eğitim kadrosu, Bilim Merkezi ile gerçek bir eğitim şehri konumunda olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Biz de bu yapıya katkı yapmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Bilim Merkezimizin bulunduğu alanın genişletilmesi, geliştirilmesi ve şehrimize daha büyük katkılarda bulunması için yeni bir takım projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Bilim Merkezi'ndeki sergileri incelemeye gelen öğrencilerle sohbet eden Başkan Akyürek, öğrencilere bilimsel çalışmalarda bulunmalarını tavsiye etti.

Bilim, Sanat Ve Kültürün Merkezi Konya

Bilim, Sanat Ve Kültürün Merkezi Konya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim