• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bilim Merkezi’nde Bilimsel Projeler Yarıştı

Bilim Merkezi’nde Bilimsel Projeler Yarıştı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, TÜBİTAK'ın ortaöğretim öğrencileri arasında yaptığı...

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, TÜBİTAK'ın ortaöğretim öğrencileri arasında yaptığı proje yarışmasına ev sahipliği yaptı.

TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında düzenlenen yarışmada Konya bölgesinde derece giren projeler ödüllendirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan projenin Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Ecir Yılmaz, bu yıl 47. kez düzenlenen yarışmanın 12 ayrı bölgede düzenlendiğini belirterek, ülkenin gelişimine katkıda bulunmak için gençlerin bilime olan merakını güçlendirmesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, projelerde yer alan tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, her okulun mutlaka bir yerel, bir ulusal ve bir de uluslararası projeye katılması gerektiğini ifade etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, proje yarışmasının bilim insanı kaynağının genişletilmesi için önemli bir olduğunu vurgulayarak, "Muasır medeniyet seviyesini yakalamak ve ülkemizi 2023 hedefleriyle buluşturmak için bilimsel yarışmalarda ortaya çıkacak orijinal fikirlere ihtiyaç var" dedi.

BAŞKAN AKYÜREK ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek, dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Küçük yaşlarda böyle programlarda projesiyle kendini ortaya koymanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Başkan Akyürek, "Sizler mutlaka geleceğin fikir insanları, kanaat önderleri, topluma yön verecek bilim insanları olacaksınız. Hepinizi bu acıdan da tebrik ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk ve en büyük Bilim Merkezi'nin bilimsel alanda yapılacak çalışmalara katkı yapmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, Bilim Merkezi'nin kurumsallaşıp güçleneceğini ve Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.

DERECEYE GİREN 42 PROJE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından dereceye giren projeler ödüllendirildi. Proje sahibi öğrencilere ödüllerini Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile protokol mensupları tarafından verildi.

Öğrencilerin bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada 901 proje arasında Konya ile birlikte Antalya, Burdur, Denizli ve Isparta'dan ilk 100'e girenler Konya Bilim Merkezi'nde 3 gün sergilendi. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda 42 proje ödüle layık görüldü.

Bilim Merkezi’nde Bilimsel Projeler Yarıştı

Bilim Merkezi’nde Bilimsel Projeler Yarıştı

Bilim Merkezi’nde Bilimsel Projeler Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim