• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bilim Festivali Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor

Bilim Festivali Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi'nin ikincisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.C

Büyükşehir Belediyesi'nin ikincisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.Cam Piramit'te birbirinden ilginç icatların ve deneylerin sergilendiği festivalde, ortaokul öğrencilerinin geliştirdiği robot teknolojisi büyük ilgi görüyor.

İlkokul talebelerinden üniversite öğrencilerine genç mucitleri ortaya çıkaran festivalde, birbirinden ilginç proje ve deneyler renkli görüntüler oluşturuyor. Bilim ve eğlencenin bir arada olduğu festivalde, kimi genç mucitler tasarladıkları robotları sergilerken, kimisi de insan hayatını kolaylaştırıcı icatlarını tanıtıyor. Ziyaretçiler uçurtma atölyesinde kendi uçurtmalarını yapma imkanı da buluyor.

KÜÇÜK MUCİTLER İŞ BAŞINDA

Festivalin en çok ilgi çeken projelerinden biri de Liderler Okulu'nun 5. Sınıf öğrencilerinin tasarladığı robot oldu. Orta ikinci sınıf öğrencilerinin robotik dersinde geliştirdikleri sensorlu robot, ziyaretçilerin takdirini topladı. 11 yaşındaki Nehir Aybakan "Bilimi çok seviyoruz. Bilim meraklılarına böyle bir festivalde fırsat verilmesi çok güzel. Algımız ve bakış açımız aynı anda gelişiyor. Arkadaşlarımızla geliştirdiğimiz robota sensörler koyduk. Robotun tüm parçalarını biz birleştirdik. Çok keyifli bir çalışma oldu" dedi.

BİLİM VE GÖRSELLİK BİR ARADA

Bilim Festivali'nde sadece bilim yer almıyor. Antalya Anadolu Lisesi Fizik Topluluğu'nun ziyaretçilere ses frekansını alevlerle gösterdiği şov da ilgi çeken projeler arasında. 10. sınıf öğrencisi İrem Sezdi projesi ile ilgili şu bilgileri verdi: "Normalde ses dalgalar halinde yayılır ve çarptığı yüzeyi titretir. Kurduğumuz düzenekte tüpten boruya bir gaz geçişi sağlanıyor. Bir de asetat kağıdı var. Gitardan bas notalar çıkınca alevler yavaş yükseliyor. Ama tiz notalar çıkarsa alevlerin boyu daha çok yükseliyor. Ses dalgaları frekansa bağlı olarak değişir. Biz ziyaretçilerimize ses dalgalarını alevler ile göstermek istedik."

Bilim Festivali Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor

Bilim Festivali Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor

Bilim Festivali Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim