• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 60 Öğrenci İle Eğitime Başlıyor

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 60 Öğrenci İle Eğitime Başlıyor
Son yıllarda kalite-akreditasyon, üniversite-sanayi işbirliği projeleri konusunda önemli atılımlar geçekleştiren BEÜ Mühendislik Fakültesi, Ar-Ge potansiyeli...

Son yıllarda kalite-akreditasyon, üniversite-sanayi işbirliği projeleri konusunda önemli atılımlar geçekleştiren BEÜ Mühendislik Fakültesi, Ar-Ge potansiyeli yüksek yeni bölümler açarak büyümesini sürdürüyor. Daha önce Biyomedikal ve Metalurji-Malzeme Mühendislikleri Bölümlerini bünyesine katan Mühendislik Fakültesi'nde, YÖK'e yapılan teklifin kabul edilmesiyle çağımızın en gözde disiplini olan Bilgisayar Mühendisliği 2016-2016 yılında 60 öğrenciyle Eğitim-Öğretim hayatına başlayacak.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'da yaptığı açıklamada," Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetlerinin başlatılması için yaptığımız başvurunun YÖK tarafından kabul edildiği öğrenmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bilgi Teknolojileri günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu sebeple söz konusu alanda Bölüm açılması 2013 yılından bu yana stratejik hedeflerimiz arasındaydı. Ancak böylesine gözde bir alanda yeterli öğretim kadrosu oluşturmak gerçekten çok zor bir görevdi. Bu hedefin başarılmasında büyük bir özveri ile çalışan daha önceki Dekanlarımıza, tüm çalıma arkadaşlarımıza ve bu süreçte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörlüğümüze teşekkürü bir borç biliyorum. Bilgisayar Bölümünün açılmasıyla birlikte Fakültemiz bünyesinde eğitim-öğretim faaliyeti gösteren bölümlerimizin sayısı 11'e toplam öğrenci sayımızda 4263 ulaşmış olacaktır. Ayrıca Fakültemizde 95 de yabancı öğrenci öğrenim görmektedir" dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Günümüz Bilgi ve Yüksek Teknoloji Çağıdır. Böyle bir çağda ülkelerin kendi kendilerine yetebilmeleri ve ekonomik gelişimlerini sürdürebilmeleri için İleri teknoloji ürünler geliştirebilmeleri ve en önemlisi bu ürünleri geliştirebilecek insan kaynağı yetiştirebilmeleri gerekmektedir. Üniversite olarak biz de bu stratejik hedefler doğrultusunda kaliteye de büyük önem vererek Mühendislik Fakültemiz'de ileri teknoloji alanında yeni bölümler açarak ülkemiz insan kaynağı ihtiyacını karşılama gayreti içerisindeyiz. Bu çabaların sonucu olarak daha önce Biyomedikal Mühendisliği ve Metalürji-Malzeme Mühendislikleri'nde eğitim öğretimi başlatmıştık. Biyomedikal Mühendisliği Bölümümüz bu sen ilk mezunlarını verecek. Şimdi de Bilgisayar Mühendisliği gibi günümüzün en önemli alanlarından birinde Eğitim-Öğretime başlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bölümün aktif olması mühendislik bilimleri alanında disiplinlerarası araştırma kapasitemizi de güçlendirecektir. Bölümün üniversitemize, Zonguldak'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, süreçte katkıda bulunan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim