• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Bilgievleri’nde Satranç Ligi Heyecanı Yaşanıyor

Bilgievleri’nde Satranç Ligi Heyecanı Yaşanıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri arasında düzenlenen Satranç Ligi'nin Şubat ayı maçları heyecana sahne oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri arasında düzenlenen Satranç Ligi'nin Şubat ayı maçları heyecana sahne oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri'nde düzenlenen satranç liginin bu ayki maçları oynandı. Birbirinden eğlenceli ve eğitici aktivitelerin bulunduğu Bilgievleri'nde gerçekleştirilen satranç şampiyonasına 15 Bilgievi 4'er kişilik takımlarla katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri arasında yapılan satranç müsabakalarında öğrenciler kıyasıya yarıştı. Maçlara her Bilgievi 4'er kişilik takımlarla katıldı. Satranç sporunun yaygınlaştırılması ve daha geniş yaş grubuna hitap etmesi adına maçlar; 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşturulan 4 kişilik karma gruplar halinde yapılıyor.

Her Bilgievi, kendi bünyesinde oluşturduğu 4 asil 4 yedek üyeden oluşan 8 kişilik bir takım ile satranç ligine katılım sağlıyor. Bilgievleri çalışanları arasından seçilen satranç komisyonunun yürüttüğü organizasyonda, kuralar çekilerek birbirleriyle yarışacak gruplar belirleniyor. 20'şer dakikadan oluşan müsabakalar aynı gün üç tur şeklinde düzenleniyor. Bilgievi takımlarının karşılaştığı maçlarda öğrenciler puan alabilmek için rakipleri ile kıyasıya yarıştı. Lig usulü gerçekleşen karşılaşmalarda üç turda yarışan takımlar günün sonunda puanlarını alarak evlerine dönmek için uğraştı. Toplamda beş ay sürecek olan satranç liginin sonunda en çok puanı alıp dereceye giren takımlara ödül verilecek.

Bilgievi bünyesinde antrenörlük belgesine sahip olan eğitmenlerin rehberliğinde sürdürülen yarışmalarda öğrenciler takımlarına puan kazandırmak için ter döktü. Ligde birincilik unvanını koruyan Maria Anne Bilgievi puanını 21 buçuk yaparken, Gazi Akçakoca Bilgievi 19 puanla ikinci sırada bulunuyor. Bilgievleri satranç liginde bu ayki maçlardan sonra toplam 16 buçuk puanı olan Mehmet Akif Ersoy Bilgievi de ligde üçüncü sırada bulunuyor.

Bilgievleri arası satranç ligi, önümüzdeki ay düzenlenecek olan maçlarla devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim