• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Bilgievleri’nde Münazara Şampiyonası Düzenlendi

Bilgievleri’nde Münazara Şampiyonası Düzenlendi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri'nde öğrenciler arası münazara şampiyonası...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri'nde öğrenciler arası münazara şampiyonası düzenlendi.

Bilgievleri'nde münazara yarışmaları ile yaşanan beyin fırtınası tüm hızıyla devam ediyor. Bilgievleri, öğrencilerin eğitimlerine sağladığı katkının yanında onların çok yönlü gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor. Öğrenciler, Bilgievleri'nde bilgi destek programının yanı sıra birbirinden eğlenceli ve faydalı kulüp faaliyetlerine katılıyor. İnsanlığa yön veren kişilerin yetişmesinde katkısı büyük olan ve liderlerin oyunu olarak bilinen münazara yarışması da bu faaliyetlerden birisi oldu. Bilgievleri'nde öğrencilerin kendi aralarında yaptığı münazara yarışması, düzenlenen şampiyona ile tüm bilgi evleri arasında yapılıyor.

Bilgievleri'nde gerçekleşen münazara yarışmasında öğrencilerin fikirlerini savunabilme, ikna kabiliyetleri, araştırma becerilerini geliştirme ve toplum önünde konuşabilme kabiliyetlerinin artırılması yönünde fayda sağlanması amaçlanıyor. "İnternet ve sosyal medya kişileri sosyalleştirir" tezini savunan gruba karşı "İnternet ve sosyal medya kişileri toplumsal yaşamdan koparır" antitezini savunan gruptaki öğrenciler kıyasıya yarıştı. Her iki grubun öğrencileri de savundukları tez-antitezler hakkında edindikleri bilgileri, örneklemeleri, konuşma ve beden dillerini özgüvenleri yüksek şekilde kullanarak marifetlerini jüriye sundu.

Bilgievleri, çıkardıkları takımlarla tez ya da anti tez gurubundan oluşuyor. Çekilen kuralar sonunda Bilgievleri'nin birbirleriyle yaptıkları yarı final yarışmaların ardından finale bir tez bir de antitez kaldı. Oldukça heyecanlı başlayan ve gruplar arasında bir saat boyunca kıyasıya bir beyin fırtınası esen münazaranın jürisinde Bilgievleri'ndeki idarecilerden oluşan 4 kişi yer alıyor. Jüri, tez ve antitez guruplarını, konu hakkındaki bilgi yeterliliğine, hitabet gücüne, Türkçe'yi doğru kullanma becerilerine, vücut dilini kullanma yeteneğine, zamanı iyi kullanma ve ikna kabiliyetlerine göre değerlendiriyor.

Tez ve anti-tez grupları arasında yapılan münazara yarışmaları sonucunda en fazla puanı alan tez gurubu Sezai Karakoç Bilgievi ve anti-tez grubu Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi, 10 Mart Perşembe günü Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde final için bir araya gelecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim