• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bilgievi Velilerine “Aile Ve Çocuk” Konulu Seminer Verildi

Bilgievi Velilerine “Aile Ve Çocuk” Konulu Seminer Verildi
Adapazarı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Veliler ve Öğrencilere yönelik "Aile ve Çocuk" konulu eğitim semineri...

Adapazarı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Veliler ve Öğrencilere yönelik "Aile ve Çocuk" konulu eğitim semineri düzenledi.

Adapazarı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerine Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Adapazarı Belediyesi Kütüphane Müdürü Tarkan Demirbaş, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sündüz Şimşek ve öğrenci velileri katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Zeynep Öz, çocukların ergenlik döneminde yaşadıkları ve ailelerin bu dönemde çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim verdi.

Çocukluk ile yetişkinlik arasındaki dönem olan ergenliğin çoğunlukla hem anne-babalar, hem de çocuklar için zor bir dönem olduğunu kaydeden Öz, "Ergenlik çocukların kendi kimliklerini oluşturdukları, kendilerini anne-babalarından ayırdıkları ve aile dışında önemli ilişkiler kurdukları bir dönemdir. Ergenlik her yetişkinin geçmiş olduğu temel bir yaşam dönemidir. Kendi ergenlik yıllarınızı düşünün. İsyankârlık ediyor muydunuz? Ne tür giysilerden hoşlanıyordunuz? Sizi anlamadıklarını düşünüyor muydunuz? Kısacası ergenlik dönemindeki yaklaşımlarınız, şu anda sizin ergen çocuğunuz ile aranızda yaşananlardan farklı değil. Birer Anne Baba olarak çocuklara kendi yaşamlarını etkileyecek önemli kararları verebilmeyi ve bağımsız bir birey olarak davranmalarına izin vermelisiniz. Anne-babaların ergenlik öncesinde aşıladıkları değerlerin çoğunun ergenlikten sonra da etkili olmaya devam ettiğini de unutmayın. Tamamen farklı görüşte olsanız bile, çocuğunuzu her zaman dinleyin. Önemsiz durumları görmezden gelin. Daha önemli konularda düşüncelerinizi, neden tasvip etmediğinizi belirtin ancak onun da sizden farklı görüşte olma hakkına saygı duyduğunuzu gösterin" dedi.

Seminer sonunda Kütüphane Müdürü Tarkan Demirbaş, konuşması Zeynep Öz'e çiçek takdim etti.

Bilgievi Velilerine “Aile Ve Çocuk” Konulu Seminer Verildi

Bilgievi Velilerine “Aile Ve Çocuk” Konulu Seminer Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim