• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Bilgiç: “Üretici Rahatlatılmalı”

Bilgiç: “Üretici Rahatlatılmalı”
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, bir yıllık emeğinin karşılığını alamayan patates ve soğan üreticilerinin ciddi sıkıntılar içerisinde...

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, bir yıllık emeğinin karşılığını alamayan patates ve soğan üreticilerinin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu, üreticilerin emeklerinin karşılığını mutlaka almaları gerektiğini söyledi.

Adana Ticaret Borsası olağan meclis toplantısında konuşan Bilgiç, emeğinin karşılığını alamayan, para kazanamayan üreticinin tarlasının seneye boş kalacağını belirterek, "Bunu da biz istemeyiz. Yaş sebze meyve sezonu başlayacak. Karpuz başlayacak. Bu ürünlerde de üreticinin mağdur olmamasını istiyoruz. Bölgemizde çıkan turfanda ürünlerle Türkiye beslenmektedir. Dünya emtia fiyatlarında ciddi gevşeme var. Bundan bizim üreticimiz de etkileniyor" dedi.

Gelişmiş ülkelerin bunun çözüm formüllerini bulduğunu ifade eden Bilgiç, "Devlet her koşulda üreticiyi desteklemesi gerekiyor. Soya ve pamuk ekimleri son hızla devam ediyor. 2017 yılında geçilmesi beklenen havza modeli öncesi soya ve pamuk destekleme primlerinin açıklanmasını ve prim miktarının pamuk üretimini arttıracak tarza olmasını istiyorum. Üreticinin pamukta bir lira, soya'da seksen kuruş gibi beklentisi var. Bu beklenti gerçekleşirse 2 ürün öne çıkar. Geçen yılın primleri de bu ayın sonuna kadar verilmesi lazım ki sıkıntılı giden ekonomide piyasaya soluk gelsin. Primler aynı yıl verilirse üretici güçlü olur. Merkez Bankası'nın faizleri indirmesinin yansımaları iş hayatı için iyi oluyor. Faizler yüksek olunca iş hayatı yatırım yapamaz, ticaret yapamaz. Türkiye'nin ekonomik yönden rahatlaması için faizlerin her ay düşmesi gerekir. Faizler düşerse yeni istihdam alanları açılır. Yatırım artar. Üreticiler en azından faizsiz kredilerle devlet tarafından desteklenirse Türkiye hedeflerine daha rahat ulaşacaktır" şeklinde konuştu.

Bilgiç: “Üretici Rahatlatılmalı”

Bilgiç: “Üretici Rahatlatılmalı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim