• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bilgiç: "Potansiyeli Girişimciler Harekete Geçirecek"

Bilgiç: "Potansiyeli Girişimciler Harekete Geçirecek"
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova'nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek,...

Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova'nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, "Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak" dedi.

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Bilgiç, Türkiye'de girişimciliğin geliştirilmesi çerçevesinde en önemli atılımı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin gerçekleştirdiğini söyledi. Her kentte oda ve borsalar bünyesinde oluşturulan genç girişimciler ve kadın girişimciler kurullarının faaliyete geçirildiğini hatırlatan Bilgiç, "Bu oluşumlar girişimciliğin geliştirilmesinde etkin rol üstleniyor. Eğitimden güç birliğine gerçekleştirdikleri faaliyetlerle nitelikli insan kaynağımızın gelişmesine katkı sağlanıyor. Girişimcilik ekosisteminin çalıştırılması kapsamında Türkiye'nin ilk sivil yapılanmasının Adana ve Mersin'den başlatılması da sevindirici. GED'in faaliyetlerine destek olmak, bölgenin gelişmesine destek verme anlamına gelecek. Biz de bu girişime destek vermeye hazırız" dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ ADANA VE MERSİN"

GED Başkanı Esra Özden de bölgede aday girişimcileri profesyonel yönetici ve patronlarla, melek yatırımcılarla ve ekosistemin olmazsa olmazı kurumlarla bir araya getirecek platform oluşturduklarını söyledi. Bu çerçevede işbirliği yapılacak en önemli kurumların meslek odaları olacağına dikkat çeken Özden, "Güç birliğiyle öncelikle Çukurova Bölgesi'nden başarılı girişimleri, dünya markalarını çıkaracağız. Türkiye'nin de bölgemizin de buna ihtiyacı var" dedi. GED'in kurulmasının ardından bir ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen büyük ilgi gördüğünü anlatan Özden, "GED'e başta Adana ve Mersin'den olmak üzere onlarca bireysel ve kurumsal üye başvurusunda bulunuldu. Girişimcilik ekosisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlayacak GED'le yeni, etkin bir döneme giriyoruz" diye konuştu.

GED'in Adana Ticaret Borsası ziyaretinde Yönetim Kurulu Üyeleri Barış Avcı, Mehmet Uluğtürkan, Aysel Eyüpoğlu, Yrd. Doç. Dr. Burak Nakıboğlu, Tezcan Altınordu ve Ümit Akyıldızlar hazır bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim