• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Bilgen, devlet hastanesinde yaşanan su baskını fotoğraflarını paylaştı

Bilgen, devlet hastanesinde yaşanan su baskını fotoğraflarını paylaştı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Kars Harakani Devlet Hastanesi'nin kanalizasyon sisteminin çöktüğünü...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Kars Harakani Devlet Hastanesi'nin kanalizasyon sisteminin çöktüğünü söyledi. Hastanenin bodrum katını kanalizasyon suyunun bastığını gösteren fotoğrafları basınla paylaştı.

Su baskını sebebiyle hastane yemekhanesinde dün yemek çıkmadığı, bugün de çıkmayacağı belirtildi.

Bir dönem MAZLUMDER başkanlığı da yapan HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, daha yeni faaliyete geçen Kars Devlet Hastanesi'nde birkaç gün içerisinde yaşanan olayda bodrum ve zemin katlar ile yemekhaneye kanalizasyondan kaynaklı akıntı olduğunu, elde ettikleri fotoğraf ve tutanağı ise Kars halkının bilgisine sunmayı bir hizmet borcu olarak gördüklerini kaydetti. Hastane ile ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılmak üzere, TBMM Başkanlığına soru önergesi verdiğini de açıklayan Bilgen; "Henüz yeni hizmete girmiş olan hastanenin böyle bir sorunla karşılaşması, bina inşaatı ve sıhhi tesisatının ne derece sağlam ve sağlıklı olduğunu ortaya koymaktadır. Bugün itibariyle Kars Harakani Hastanesi'nde yemekhanede yemek çıkmayacaktır. Dolayısıyla büyük bir enfeksiyon riski olduğu için personel ve hastalara yemek verilmeyecektir." dedi.

Bilgen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hastalarını hastalıktan ve enfeksiyondan kurtarmak için gelen hastalar bu durumla beraber tedavi olmak bir yana, hastane enfeksiyonundan kaynaklı yeni bulaşıcı ve salgın hastalıklara tabi olma riskiyle karşılaşacaktır. Başından beri söyledik ve gündeme getirdik; üç hastaneyi birleştirip tek hastane bünyesinde toplamak büyük bir risktir. Geçenlerde Kars Harakani Devlet Hastanesi ile ilgili soru önergesinde hastane sorunlarını Sağlık Bakanına sorduk. Buna rağmen sorunlar halen devam etmektedir. Başta Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri ve diğer tüm sorumlular etkin bir soruşturmaya tabi tutulmalıdır. Kars halkı ne enfeksiyonu ne de bu kötü yönetim anlayışını hak etmiyor. Doğum yapan bir kadının, ameliyatlı bir hastanın, diyet hastalarının ve beslenmesinin hayati önem arz eden daha nice hastanın yemek yememesi ve onlara uygun beslenmenin verilmemesi akıl alır gibi değildir. Burada bir kusur değil idari anlamda bir suç vardır. Bunun için konuyla ilgili sağlık bakanlığı müfettişlerini göreve davet ediyoruz. Konuyu yakından takip ederek, sorumluları kamuoyu önünde teşhir edeceğiz."

Bilgen, devlet hastanesinde yaşanan su baskını fotoğraflarını paylaştı

Bilgen, devlet hastanesinde yaşanan su baskını fotoğraflarını paylaştı

Bilgen, devlet hastanesinde yaşanan su baskını fotoğraflarını paylaştı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim